Google: Tehnologia pe care ai Vazut-o doar in Filme

Google a dezvoltat o tehnologie revolutionara pe care pana acum ai vazut-o doar in filme, ea fiind foarte importanta pentru utilizatorii din lumea intreaga.

Google Tehnologia Vazut Filme

Google a reusit sa dezvolte o noua tehnologie pe care pana acum am vazut-o doar in filme, dar care arata cat de multe pot face companiile care au suficient de multi bani la dispozitie. Mai exact, vorbim despre o noua tehnologie dezvoltata de catre compania Google care permite identificarea anumitor voci din spatii aglomerate, ideea fiind foarte interesanta.

Google ar fi reusit sa dezvolte un sistem care poate izola o voce intr-un spatiu aglomerat, sau chiar mai multe voci, la nevoie, iar tehnologia in sine ar fi extrem de utila pentru autoritati. Teoretic, Google Assistant ar putea intelege mult mai usor persoanele care ii rostesc orice fel de comenzi, insa e usor de inteles de ce multa lume s-ar putea speria sa stie ca o asemenea tehnologie exista.

Google dezvolta tehnologia pe care ai vazut-o doar in filme

Google este capabila sa separe vocile oamenilor de alte sunete ambientale, dar aparent si de vocile altor persoane, astfel ca ar fi capabila sa recunoasca anumiti oameni cand vorbesc in spatii aglomerate. Am vazut in filme o varietate de exemple ale modurilor in care aceste tehnologii erau folosite de spioni, de exemplu, iar desi Google dezvolta tehnologia pentru altceva, e usor de inteles de ce ar putea fi folosita si in multe alte scopuri.

“Researchers at Google have built a machine learning-powered system that can pick out specific sounds like speech in a video. And I don’t just mean isolating spoken words from background audio sources like ambient noise (though it can do that, too), but entirely separating the speech of two people talking simultaneously. And based on the results, it can do a better job than we can.”

Google foloseste inteligenta artificiala si multe microfoane pentru a realiza acest lucru, iar per total, vorbim despre un sistem extrem de interesant care poate fi extrem de util in viitor. Daca Google va imparti aceasta tehnologie cu guvernul american e greu de spus, insa sunt sigur ca separat de Google exista si alte companii care lucreaza la tehnologii similare.