Telegram PIERDE o Functie foarte IMPORTANTA

Telegram ramane fara o functie foarte importanta, compania fiind obligata sa ii lase pe utilizatorii sai fara ceva ce era apreciat de catre toata lumea.

Telegram PIERDE Functie IMPORTANTA

Telegram este obligata sa piarda una dintre cele mai importante functii pe care le ofera pentru utilizatorii sai, iar asta deoarece compania din spatele platformei a provocat persoana nepotrivita. Telegram a pierdut astazi un proces extrem de important in Rusia, Curtea Suprema de Justitie din tara obligand compania din spatele platformei sa furnizeze FSB-ului(succesorul KGB) cheile pentru decriptarea conversatiilor pe care utilizatorii le poarta prin aplicatie.

Telegram ramane astfel fara functia de criptare a datelor transmise intre ei de catre utilizatori, iar asta deoarece din moment ce KGB are acces la acele date, e foart eprobabil ca si alte servicii secrete sa obtina acces. Desigur ca e suficient ca doar FSB-ul sa aiba acces la respectivele date si foarte multa lume va considera ca platforma nu mai este sigura, astfel ca Telegram a pierdut o functie care o deosebea de WhatsApp, de exemplu.

Telegram pierde o functie foarte importanta

Telegram a fost amendata anul trecut de catre autoritatile rusesti pentru ca nu a oferit cheile de decriptare a datelor catre FSB, compania a facut apel, iar acum a pierdut in instanta dreptul de a ii proteja pe utilizatori. In 2016 a fost adoptata in Rusia o lege care obliga serviciile de mesagerie sa le ofere celor de la FSB cheile pentru decriptarea datelor stocare in serverele lor, iar desigur ca Telegram a refuzat sa faca asta, pana acum, cand fie o face, fie renunta la utilizatorii din Rusia.

“Telegram […] lost a bid before Russia’s Supreme Court to block security services from getting access to users’ data, giving President Vladimir Putin a victory in his effort to keep tabs on electronic communications. Supreme Court Judge Alla Nazarova on Tuesday rejected Telegram’s appeal against the Federal Security Service, […] which last year asked the company to share its encryption keys. Telegram declined to comply and was hit with a fine of $14,000.”

Telegram a pierdut apelul deoarece nu ofera criptare totala a conversatiilor pentru toate mesaje trimise, ci doar pentru cele secrete, acestea din urma neputand fi decriptate de companie, deoarece nu are cheile de decriptare. Desi Telegram e compromisa, WhatsApp, iMessage, sau Signal nu sunt in aceeasi situatie, deoarece aceste platforme de mesagerie cripteaza comunicatiile la trimitere si primire, deci nu exista chei pentru decriptarea lor in vreun fel.

2 COMENTARII