Telegram PIERDE o Functie foarte IMPORTANTA

Telegram ramane fara o functie foarte importanta, compania fiind obligata sa ii lase pe utilizatorii sai fara ceva ce era apreciat de catre toata lumea.

2

Telegram PIERDE Functie IMPORTANTA

Telegram este obligata sa piarda una dintre cele mai importante functii pe care le ofera pentru utilizatorii sai, iar asta deoarece compania din spatele platformei a provocat persoana nepotrivita. Telegram a pierdut astazi un proces extrem de important in Rusia, Curtea Suprema de Justitie din tara obligand compania din spatele platformei sa furnizeze FSB-ului(succesorul KGB) cheile pentru decriptarea conversatiilor pe care utilizatorii le poarta prin aplicatie.

Telegram ramane astfel fara functia de criptare a datelor transmise intre ei de catre utilizatori, iar asta deoarece din moment ce KGB are acces la acele date, e foart eprobabil ca si alte servicii secrete sa obtina acces. Desigur ca e suficient ca doar FSB-ul sa aiba acces la respectivele date si foarte multa lume va considera ca platforma nu mai este sigura, astfel ca Telegram a pierdut o functie care o deosebea de WhatsApp, de exemplu.

Telegram pierde o functie foarte importanta

Telegram a fost amendata anul trecut de catre autoritatile rusesti pentru ca nu a oferit cheile de decriptare a datelor catre FSB, compania a facut apel, iar acum a pierdut in instanta dreptul de a ii proteja pe utilizatori. In 2016 a fost adoptata in Rusia o lege care obliga serviciile de mesagerie sa le ofere celor de la FSB cheile pentru decriptarea datelor stocare in serverele lor, iar desigur ca Telegram a refuzat sa faca asta, pana acum, cand fie o face, fie renunta la utilizatorii din Rusia.

“Telegram […] lost a bid before Russia’s Supreme Court to block security services from getting access to users’ data, giving President Vladimir Putin a victory in his effort to keep tabs on electronic communications. Supreme Court Judge Alla Nazarova on Tuesday rejected Telegram’s appeal against the Federal Security Service, […] which last year asked the company to share its encryption keys. Telegram declined to comply and was hit with a fine of $14,000.”

Telegram a pierdut apelul deoarece nu ofera criptare totala a conversatiilor pentru toate mesaje trimise, ci doar pentru cele secrete, acestea din urma neputand fi decriptate de companie, deoarece nu are cheile de decriptare. Desi Telegram e compromisa, WhatsApp, iMessage, sau Signal nu sunt in aceeasi situatie, deoarece aceste platforme de mesagerie cripteaza comunicatiile la trimitere si primire, deci nu exista chei pentru decriptarea lor in vreun fel.