Facebook Messenger: Mesajul IMPORTANT pentru TOTI utilizatorii

Facebook Messenger a inceput sa afiseze un mesaj foarte important pentru toti utilizatorii platformelor iPhone si Android incepand de zilele trecute.

Facebook Messenger Mesajul IMPORTANT utilizatorii

Facebook Messenger este una dintre platformele de mesagerie detinute de catre compania Facebook, ea fiind deasemenea atrasa in scandalul iscat dupa ce s-a descoperit ca o companie numita Cambridge Analytica a extras informatii din Facebook despre utilizatori. In cazul Facebook Messenger s-au extras mesajele private trimise de catre utilizatori, iar acum compania facebook a inceput sa ii notifice pe clientii sai cu privire la setarile de securitate ale aplicatiei.

Facebook Messenger a inceput sa afiseze mesajul din imaginea de mai jos pentru o varietate dintre utilizatorii din lumea intreaga, compania Facebook incercand sa ii ajute pe oameni sa verifice daca partajeaza date importante in mod nedorit. Acest lucru poate fi impiedicat de catre utilizatorii Facebook Messenger, iar in mesajul de alerta afisat de catre aplicatie exista si un link prin care poate fi accesata rapid sectiunea in care se regasesc setarile pentru date.

Facebook Messenger – mesajul important pentru toti utilizatorii

Facebook messenger mesaj gdpr

Facebook Messenger afiseaza acest mesaj deoarece pe data de 25 mai urmeaza sa intre in vigoare prevederele GPDR impuse de catre Uniunea Europeana pentru protejarea utilizatorilor si a datelor acestora. Facebook trebuie sa respecte aceste reguli impuse de catre Uniunea Europeana pentru toate serviciile web din Europa, asa ca a inceput sa testeze in Facebook Messenger acest mesaj pentru a-i ajuta pe utilizatori sa isi administreze mai usor setarile.

Facebook Messenger trebuie sa faca foart emulte schimbari din cauza scandalului Cambridge Analytica, iar asta pentru ca Facebook este foarte intens urmarita in momentul de fata si orice miscare ii poate aduce pierderi mari. In aceasta idee, americanii incearca sa implementeze in Facebook Messenger diverse modificari pentru protejarea datelor inainte ca guvernul american sa se implice si sa le impuna prin lege, asa ca ne putem astepta si la alte anunturi privind modul in care sunt administrate datele conturilor noastre in platforma in viitor.