YouTube: Urmatoarea Tinta a Guvernului American dupa Facebook

YouTube ar putea fi urmatoarea tinta a guvernului american dupa ce Facebook pare sa fi iesit din atentia anchetatorilor, Twitter si Reddit putand fi vizate.

YouTube Tinta Guvernului American Facebook

YouTube este privita ca fiind urmatoarea tinta a guvernului american dupa ce scandalul privind compania Facebook pare sa se apropie de final dupa ce presedintele Mark Zuckergberg a fost chestionat indelung in Congresul SUA. Lumea incepe incetul, cu incetul, sa se uite dincolo de Facebook, iar YouTube pare sa fie una dintre urmatoarele tinte din cauza modului in care compania Google este suspectata ca a cules informatii despre utilizatori.

YouTube este vazuta de catre unii ca fiind un website folosit pentru manipulare prin intermediul clipurilor video publicate acolo, reclamele fiind, aparent, afisate pentru utilizatori intr-un mod similar cu cel folosit de catre Facebook. YouTube este, desigur, doar un produs al companiei Google si e putin probabil sa fi colectat date in modul in care este prezentat de catre multi, dar totusi, platforma de partajare a clipurilor video ar putea fi investigata de catre guvern.

YouTube ar putea fi urmatoarea tinta a guvernului american dupa Facebook

YouTube ar putea fi cercetata impreuna cu Twitter, o alta retea de socializare unde s-au partajat mult mai multe manipulari decat prin intermediul Facebook, iar acest lucru este cunoscut de catre toata lumea. Daca in YouTube au fost publicate clipuri video care ar fi fost folosite pentru manipularea oamenilor, in cadrul Twitter au fost partajate diverse pagini web care contineau informatii controversate, reteaua trebuind cercetata cel putin la fel de intens precum Facebook.

“I think the next two companies that should be in the hot seat are going to be Google’s YouTube division and either Twitter or reddit. YouTube has been very, very actively used by disinformation campaigns, political campaigns, scam artists. If Twitter blocks up 50 million users, their stock tanks.”

YouTube si Twitter nu sunt deocamdata oficial in vizorul celor din Congresul SUA, insa e foarte posibil ca acest lucru sa se schimbe in viitorul nu foarte apropiat, iar atunci am putea afla mai multe informatii despre ce se colecteaza despre noi. Ca sa fiu complet sincer, nu cred ca in cazul YouTube ar fi vorba despre accesarea neautorizata a datelor de catre companii terte, precum s-a intamplat la Facebook, iar asta pentru Google protejeaza mult mai bine datele decat compania Facebook, lucru cunoscut deja de catre foarte multi.