iPhone: Cati Bani Cheltuie Anual Oamenii pe Aplicatii

iPhone este telefonul care genereaza cei mai multi bani pentru dezvoltatori, utilizatorii cheltuind sume consistente pentru aplicatiile din AppStore.

iPhone Bani Cheltuie Anual Oamenii Aplicatii

iPhone este seria de telefoane care genereaza cei mai multi bani pentru dezvoltatorii de aplicatii, compania Apple fiind constienta de asta, impreuna cu dezvoltatorii care investesc tot mai mult in titluri pentru aceste dispozitive. Un studiu facut in 2017 de catre o companie americana ne arata cat au cheltuit utilizatorii iPhone in si pentru aplicatiile disponibile in AppStore, sumele aratand ca oamenii au destui bani de alocat pentru asemenea achizitii.

Conform acestei companii americane, in 2017 un utilizator obisnuit al iPhone a cheltuit 58 de dolari pentru cumaparat aplicatii, sau cumparaturi in aplicatii prin intermediul in-app purchase-urilor. Suma este cu 11 dolari mai mare decat cea inregistrata in cursul anului trecut pentru utilizatorii iPhone, iar aici vorbim despre un top inregistrat pentru SUA, dar el cel mai probabil se aplica si in restul tarilor importante, exceptand cele precum Romania.

iPhone – iata cati bani cheltuie anual oamenii pe aplicatii

iphone bani utiizatori

Cei mai multi utilizatori ai iPhone cumpara jocuri si cheltuie banii in jocuri, diferenta fata de cel mai apropiat tip de aplicatii cu incasari mari fiind de 9x, dupa cum puteti vedea in imaginea de mai sus. Aplicatiile pentru entertainment, muzica, retele de socializare si lifestyle genereaza deasemenea sume bunicele pentru dezvoltatori, insa veniturile per utilizator variaza intre doar 4.40 dolari si 2.10 dolari, valori foarte mici, dar care la un numar mare de utilizatori aduc incasari frumusele.

In-app purchase-urile au devenit tot mai populare pentru jocurile si aplicatiile dedicate iPhone, utilizatorii facand cumparaturi in masa prin intermediul acestora, asa cum era de asteptat sa se intample. Sumele generate de catre utilizatorii Android sunt sensibil mai mici, asa a fost in fiecare an, iar asta pentru ca acesti utilizatori nu-si prea bat capul cu achizitia de aplicatii, preferand sa le instaleze pe cele piratate, lucru intalnit si la iPhone, dar intr-o masura mult mai mica.