iPhone: Functia cu Impact POZITIV pentru Siguranta Rutiera

iPhone are implementata o functie foarte utila care are un impact pozitiv asupra sigurantei rutiere, conform datelor furnizata de o companie de asigurari.

iPhone Functia Impact POZITIV Siguranta Rutiera

iPhone are incepand cu iOS 11 o noua functie care le permite soferilor sa impiedice afisarea de mesaje, sau apeluri telefonice, atunci cand conduc si au telefonul conectat la masina prin Bluetooth. Functia se numeste Do Not Distrub while driving, ea fiind gandita pentru a imbunatati siguranta rutiera, iar o companie de asigurari sustine ca ea are un impact pozitiv asupra soferilor.

In urma analizarii a datelor transmise de catre soferi dupa peste 1 miliard de kilometri parcursi in urma activarii acestei functii, se pare ca ea a redus cu 8% timpul de utilizare al telefonului la volan. Procentul pare a fi unul mic, insa in acele secunde in care esti atent la drum si nu la telefon pot evita un accident, poate chiar fatal, doar pentru ca ai ocazia sa reactionezi la ceea ce se intampla in trafic.

iPhone – functia cu impact pozitiv pentru siguranta rutiera

Conform informatiilor oferite de catre firma de asigurari, soferii sunt atenti la telefon, in medie, timp de 3 minute intr-o cursa de 29 de minute, deci 11% din timp atentia lor nu e la drum. Daca aceste 3 minute petrecute pe telefon sunt acumulate in timpul asteptarii la semafor, sau in coloana, atunci problema nu e mare, insa daca atentia e luata in mers, atunci consecintele pot fi grave.

“Everquote found that 70% of people in its study kept the DND While Driving feature turned on after Apple released it last September. And between September 19 and October 25 last year, people with DND on used their phones 8% less, according to the study. During those trips, people were using their phones for as much as 11% of the time, or about 3 minutes during a 29 minute drive on average, according to the Everdrive study.”

Indiferent cate sisteme de protectie de acest gen ar fi implementate, este practic imposibil ca un sofer sa nu verifice telefonul in timpul unui drum, mai ales daca e tanar si dependent de el. Daca vorbim si despre folosirea aplicatiilor de navigatie, atunci timpul petrecut cu ochii in telefon in loc de drum creste si mai mult, iar aici conteaza foarte mult tipul de masina, unele facandu-le viata soferilor mai usoara cu sisteme de tipul heads-up display.