Windows 10: Functia Neasteptata Anuntata de Microsoft

Windows 10 are o functie complet neasteptata anuntata astazi de catre compania Microsoft, ea aducand o schimbare majora in bine pentru utilizatorii de calculatoare.

Windows 10 Functia Neasteptata Anuntata Microsoft

Windows 10 va avea o actualizare majora in perioada imediat urmatoare, si stiti deja ca am vorbit despre Spring Creators Update, care a fost anuntat pentru lansare, dar aceasta a fost amanata dupa ce s-a descoperit o problema majora. Acum, Microsoft a anuntat o noua functie importanta pentru Windows 10, ea urmand a face parte din Spring Creators Update, dar intr-o prima faza va fi disponibila doar pentru cei din mediul business, desi va ajunge cel mai probabil si la oamenii obisnuiti.

Windows 10 urmeaza sa ofere suport pentru standardul FIDO 2.0 incepand cu noua actualizare oferita de catre Microsoft, iar asta aduce posibilitatea de a uita complet parolele folosite pentru logare in diverse medii. Deocamdata Microsoft va permite folosirea acestei noi functii a Windows 10 pentru angajatii din companii, acestia urmand a putea folosi stick-uri USB, sau alte dispozitive, pentru a se loga in calculatoare si diverse servicii la care au acces prin intermediul lor.

Windows 10 – functia neasteptata anuntata de Microsoft

Windows 10 va simplifica logarea in calculataore, in serviciile sale Azure, sau altele online, dar si in alte servicii ale companiei, totul fara a mai scrie vreo parola, ci prin folosirea de stick-uri USB, sau alte dispozitive. Totul este posibil in Windows 10 multumita FIDO 2.0, acesta standard fiind folosit pentru website-uri de ceva vreme, Microsoft anuntand ca va implementa suport pentru el in browserul Edge, insa iata ca il aduce pentru intregul sistem de operare, si nu numai.

“Today we are announcing an important step in our work to lead the industry toward a future without passwords: support for the FIDO 2.0 standard in the next Windows 10 update. Millions of Windows 10 users already have the ability to sign in to Windows without a password using Windows Hello – making authentication stronger and easier. With FIDO 2.0 support, users can take that same password-free authentication experience to any Windows 10 device managed by their organization.”

Windows 10 extinde functionalitate de logare fara parola in calculatoare, prin Windows Hello find deja oferita functia de autentificare biometrica, iar acum suportul este extins cu tehnologia FIDO 2.0. Windows 10 nu este singurul sistem de operare care permite evitarea folosirii parolelor pentru logarea in calculatoare si diverse servicii, insa spre deosebire de macOS, va oferi inclusiv posibilitatea de a logare folosind stick-uri USB si nu numai.