DxOMark: Asa sunt Testate Camerele Telefoanelor de catre Experti

DxOMark arata intr-un clip video procesul detaliat prin care sunt testate camerele telefoanelor mobile si a aparatelor foto pentru a descoperi cel mai bun gadget.

DxOMark Testate Camerele Telefoanelor Experti

DxOMark este cea mai respectata publicatie cand vine vorba despre informatii privind calitatea camerelor folosite in telefoane, sau a celor standard, fie ca sunt “de buzunar”, video, sau DSLR. DxOMark a devenit un fel de standar cand vine vorba despre topul celor mai bune camere din telefoanele mobile, iar cei de acolo au facut un clip video in care ne arata cum se fac aceste teste.

DxOMark testeaza toate telefoanele mobile aparute pe piata in fiecare an, acelasi lucru fiind valabil pentru camerele normale si cele DSLR, rezultatele lor fiind foarte asteptate de catre fanii telefoanelor iPhone si Android. Pentru a ajuns la rezultatele pe care toti le asteptam, cei de la DxOMark fac o serie foarte complexa de teste pentru fiecare gadget pe care il primesc.

DxOMark – asa sunt testate camerele telefoanelor de catre experti

DxOMark ne explica in clipul video de mai jos ca foloseste echipament de specialitate si desi face multe poze in conditii normale, in unele cazuri simuleaza in laborator conditiile normale de a inregistra poze. Rezultatul final pentru toate aceste teste sunt topurile pe care DxOMark le face pentru camere, cele ale telefoanelor mobile fiind mai cautate, pentru ca se vand cel mai mult.

DxOMark este cea mai “de incredere” publicatie cand vine vorba despre testarea camerelor, insa trebuie tinut minte faptul ca in final toata lumea are nevoie de bani si de finantare. In general, cam tot ceea ce spune DxOMark poate fi dovedit si in realitate, insa trebuie sa tineti minte ca “nu tot ceea ce zboara se mananca”, asa ca uneori e bine sa cercetati si singuri.

12 COMENTARII

  1. E mai complexa problema decât pare la prima vedere. Eu unul nu ma mai iau după astfel de teste. Sunt sa zicem 10 scenarii diferite dupa care se acorda notele și se face o medie a punctajelor. Eu prefer un tel cu un punctaj puțin mai mic dar CONSTANT decât un punctaj fluctuant care Per total(in medie) e mai mare. Prefer un iPhone X care are 8-8-9-8-9-9-9-8-8-9 decât un P20 cu 7-10-8-8-10-7-8-6-10-7. Am dat exemplu asta cu 10 scenarii pur la întâmplare,nu știu câte sunt in total și nici nu ma interesează.
    Un articol interesant asupra obiectivității dxomark:

    https://m.androidcentral.com/editors-desk-dxomark-worthless

  2. Dă-le dreq de puncte. Important e că tu preferi un telefon cu 50% mai scump care la care se văd de la o poștă pozele mai proaste decât pe… P20 de exemplu, că tot l-ai adus în discuție.
    Iar scuza pe care o bagi la înaintare cu stabilitatea, e pentru subconștientul tău care refuză să admită că e stupid să dai mai mulți bani pe un produs mai slab. Crezi că P20, P20 PRO, S9, S9 Plus, Mate 10 Pro, XZ2 etc… nu sunt stabile, iar iPhone-ul e? ?

  3. N-ai înțeles nimic,când zic stabilitate,ma refer la constanță și nu la stabilitatea os-ului. P20 face poze mai bune care se văd de la o posta? Hai ma leshi? Nu zic ca X e cel mai tare(deși per total pt mine e) însă spun ca e cel mai constant. O excela P20 la poze in câteva scenarii dar la stabilizare e praf. Am văzut comparative între ele și eu tot x-ul l-as alege,hai sa facem puțin abstracție de pret,nu de alta dar nici P20 pro nu e chiar ieftin.

  4. Daca o sa ai in fata toate telefoanele enumerate de tine de tine + altele din anul trecut de ex.(gen iPhone 7, s8….etc.) nu o sa iti dai seama de diferente la poze, diferente mari intre iPhone X de exemplu si P20 sunt sigur ca nu sunt, utilizatorul obisnuit o sa fie multumit de ambele deoarece sunt diferente infime intre ele, daca iti pune cineva 10 poze facute cu iPhone X si P20 sunt sigur ca o sa alegi si poze facute de iPhone, sunt diferente mici si intre 2 generatii de telefoane, nu cred ca iPhone-ul a facut vreodata poze proaste, din cate stiu eu la blind test(cu iPhone X de ex si restu) rezultatele sunt in favoare iPhone X in diverse scenarii, alte rezultate la s9 de ex in functie de scenariu….etc. Toate telefoanele enumerate de tine + iPhone fac poze si filmari excelente, pentru utilizatorul obisnuit diferenta este extrem de mica si cateodata ea pur si simplu nu exista sau tine de preferinte(poate mie imi plac pozele mai naturale, poate tie cu un contrast putin mai ridicat…etc.). Este problema lui ca prefera sa dea bani pe un iPhone X, nu vad de ce ai spus asta, nu cred ca este mai slab, daca tu nu preferi iPhone-ul asta nu inseamna ca este un telefon prost sau slab si iti poti permite sa le bati obrazul altora ca au dat bani pe un produs “cica”(lol) mai slab. Totul tine de preferinte si mai ales de sistemul de operare, eu personal(am mai spus asta) nu am putut sa ma obisnuiesc cu ios(da, am incercat) dar nu am spus niciodata ca iPhone-ul este slab, ai plusuri si minusuri la fiecare, de exemplu eu inca nu am vazut un android care sa atinga fluiditatea pe care ios o are, nici macar pe pixel. Iti recomand sa inveti sa accepti si parerea altora chiar daca nu este pe aceeasi lungime de unda cu a ta.

  5. Pe bune?! Înseamnă că nu are rost să vii pe-aici cu teste oficiale, cu argumente, dacă voi vă luați după un utilizator “obișnuit”. Obișnuit cu ce?

  6. Frate nu te iei după el, doar face o comparație, tu ești cel care trage concluziile, ce camera e mai buna dar e de înțeles dacă vorbești în necunoștință de cauza

  7. Și tu vorbind în cunoștință de cauză, ai ajuns la concluzia că decât să te iei după “ăștia” de la DxOMark mai bine te iei după toți agaricii care fac comparații pe YouTube.
    Așa da, se explică de ce ești convins că iPhone e mai bun! ?

  8. El nu ți-a spus că X sau Y are camera mai bună, pur și simplu te uiți la un video in care telefoanele sunt comparate pe același scenariu și de acolo tu te uiți și tragi concluziile, adică îl alegi pe X sau Y. Nu contestă nimeni acuratețea DxOMark dar ei fac comparații precise, ceva ce utilizatorul obișnuit nu este interesat să facă când deține un smartphone. Fie că se alege P20, S9, iPhone X utilizatorul obișnuit o să fie mulțumit, diferențe mici între ele care oricum diferă în funcție de scenariu.

  9. Bine, bine… nu am dreptate, scuze. Sunteți vreo maxim 10 frustrați pe-aici care dețineți adevărul absolut și aveți dreptate, iar restul planetei delirează. ?