iPhone: Apple Dezvolta o Noua Functie Foarte Importanta

iPhone are o noua functie foarte importanta dezvoltata de catre compania Apple in momentul de fata, ea fiind descrisa in detaliu intr-un brevet de inventie.

iPhone Apple Dezvolta Noua Functie Importanta

iPhone are in momentul de fata in proces de dezvoltare o noua functie foarte importanta in laboratoarele companiei Apple, americanii dorind sa ne imbunatateasca experienta de utilizare in orice fel de conditii. Mai exact, un nou brevet de inventie inregistrat pentru compania Apple descrie o metoda prin care ecranele telefoanelor iPhone nu ar genera discomfort in momentul in care sunt aprinse in conditii de luminozitate scazuta, sau extrem de scazuta.

iPhone are senzori de lumina ambientala integrati, iar in momentul in care ecranul este aprins noaptea, acestia reduc luminozitatea dupa cateva secunde la o valoare mult mai potrivita pentru acel mediu. Desigur ca intre timp ochii utilizatorului sunt afectati de lumina prea puternica pe care o emite ecranul iPhone, iar Apple stie asta, asa ca dezvolta o tehnologie care are menirea de a impiedica aparitia acestei probleme in utilizarea zilnica a telefoanelor.

iPhone – Apple dezvolta o noua functie foarte importanta

iphone senzor lumina ambientala noaptea

Apple s-a gandit ca ar fi mai util ca senzorul pentru lumina ambientala sa detecteze cat de luminoase sunt imprejurimile chiar cand telefonul e miscat de utilizator, iar asta va duce la o iluminare mai putin intensa a ecranului. Facand aceasta verificare inainte ca ecranul sa fie aprins, cei de la Apple se asigura ca utilizatorii iPhone nu vor avea ochii afectati de lumina prea puternica pentru mediul in care se afla, ideea in sine fiind una foarte buna din multe puncte de vedere.

iPhone are in momentul de fata o functie numita Night Shift care ar trebui sa protejeze ochii de lumina prea intensa a ecranului, insa ea functioneaza abia dupa ce ecranul este aprins, nu inainte ca asta sa se intample. Schimbarea propusa acum ar rezolva problema si ar face utilizarea iPhone pe intuneric mult mai placuta, compania Apple lucrand de foarte multi ani la acest sistem, care pare sa fie aproape pregatit pentru a fi oferit in mod oficial.