iPhone: Vanzarile Slabe Incep sa Afecteze Apple

Vanzarile slabe ale iPhone incep sa afecteze compania Apple, un partener important al celor din Cupertino confirmand faptul ca situatia nu e prea grozava.

iPhone Vanzarile Slabe Afecteze Apple

Vanzarile slabe ale iPhone incep sa afecteze compania Apple, pretul actiunilor celor din Cupertino inregistrand o scadere astazi dupa un anunt facut de catre partenerul TSMC. Dupa cum prea bine stiu unii dintre voi, TSMC este principalul fabricant de procesoare pentru compania Apple, majoritatea celor folosite in iDevice-uri fiind produse de catre taiwanezii de la TSMC.

Astazi TSMC a anuntat ca va genera incasari cu 1 miliard de dolari mai mici decat sunt estimarile analistilor, scaderea venind de pe urma scaderii vanzarilor de telefoane, dar si a interesului pentru minat monede virtuale. In urma acestor declaratii ale celor de la TSMC, preturile actiunilor Apple si Nvidia au inceput sa scada pe bursele globale, taiwanezii fiind furnizori principali pentru ambele.

iPhone – vanzarile slabe incep sa afecteze Apple

De saptamani bune ni se tot spune ca vanzarile de telefoane iPhone sunt intr-o constanta scadere, iar acum avem si o dovada clara a faptului ca lucrurile nu sunt chiar atat de “roz” pentru compania Apple. Apple a redus comenzile pentru procesoare fabricate de catre TSMC din cauza faptului ca iPhone X si iPhone 8 nu sunt prea cautate, iar asa taiwanezii fac mai putini bani.

“The key chip partner for Apple and Nvidia blames “softening” high-end smartphone demand and being more conservative on the cryptocurrency mining market for its weak guidance.. Beside the order cuts from the current Apple iPhone X processor, we attribute the major revenue shortfall in the smartphone segment to key customer MediaTek … and around a month’s delay of Apple’s new 7nm processor to July.”

1 miliard de dolari este o suma foarte mare, iar daca ne gandim la Apple, vorbim despre un numar substantial de telefoane iPhone care n-au mai fost vandute in T1 2018. Avand in vedere ca acum avem o cofirmare clara de la partenerii Apple privind problemele in vanzarile de telefoane, este destul de clar ca analistii care anuntau asta de ceva vreme nu au prea gresit.

 

 

12 COMENTARII

  1. Atât Apple cât și ceilalți producători trebuie sa înțeleagă un lucru. Ori faci telefoane cu adevărat premium și atunci poți sa pui un pret mai mare ori faci telefoane de duzina și prețul trebuie sa fie ca atare.

  2. Tare asta … Desigur că noi ( romanii) avem firme de miliarde de dolari ( fiecare ) și suntem producători peste nivelul Apple … Bineînțeles că Apple are manageri prosti … Noroc cu noi , romanii că altfel Apple nici nu exista…

  3. Oricât de buni ar fi managerii Apple , de data asta au cam dat kicks . Chiar dacă profitul a fost cel puțin același ca și in anii trecuți sau mai mare , numarul mic de deviceuri vândute nu are cum sa fie benefic

  4. Exact ????
    Și ne spune el că își permite să își cumpere boxa aia care seamănă cu un ghem de sfoară, că nu e ca noi sărman..

  5. Din punctul de vedere al cumpărătorului, nu te interesează cât vinde producătorul smartphone-ului tău.
    Ar trebui să te intereseze să obții un raport maxim între calitate și preț: calitate cât mai mare la un preț cât mai mic.

    Nu poți să te bucuri că banca de la care ai luat credit câștigă cel mai bine din dobânzi percepute celor ca tine.

  6. Let’s make apple ? great again !!! ? mâine dimineața sa meargă fiecare “fan” Apple la un magazin sa-și cumpere câte un telefon nou pentru a-și susține compania favorita ! De toată jena ! Având in vedere ca acest iPhone x a fost un telefon “aniversar” a fost cel mai mare eșec ! Design 90% vechi de ani de zile, breton, face id ( pe care prea putini îl folosesc ), preț prea mare !!! Cum sa vinzi așa ceva ? Eu cred ca ăștia au crezut ca oamenii sunt toți prosti și o sa își cumpere telefonul aniversar indiferent de cât de prost și scump este ! Ei uite ca nu este chiar așa !

  7. Faza cu design ul este subiectiva, eu am S9 plus acum insa îmi place foarte mult iphone x ca design și sunt convins ca sunt foarte multe persoane ca mine. Bretonul nu ma sa pe spate insa nici nu ma deranjează asa tare, ma deranjează un pic pentru ca nu mai încap toate informațiile care le vreau eu în status bar in rest este ok. FaceID este foarte folosit, ca nu este cel mai rapid asta este altceva, insa este foarte folosit. Prețul in schimb este nesimțit de mare pentru un telefon. La fel și note 8 are un preț mult prea mare. Nu sunt de acord ca un tel sa coste mai mult de 1000€. Eu cred ca cele mai scumpe telefoane smart ar trebui să ajungă la maxim 850€. Nu este vb de a avea sau nu bani, este vb de principiu. Cunosc persoane forte bogate (milioane de euro în conturi) care au telefoane vechi de 2 sau 3 ani și spun același lucru, ca este doar un smartphone și oricât de deștept ar fi și indiferent câti bani ai avea nu se merita sa arunci cu bani pe fereastra. Asta înseamnă să fii smart, să nu te lași păcălit de politicile acestor companii.

  8. Subscriu la cele scrise de EMP83, cu un mic coment:
    Nu sunt milionar , nu sunt nici sarac dar fiecare dintre noi are cate o “pasarica” la cap, asa ca eu imi cumpar cam la 2 luni de la lansare ultimul model de iPhone de la 2G incoace.Da e prea scump iPhone X,acesta este motivul scaderii vanzarilor in T1, dar apple e prea haplea, tinem stscheta sus, ca avem destui pasionati care sa ne cumpere produsele.