iPhone: Vanzarile Slabe Incep sa Afecteze Apple

Vanzarile slabe ale iPhone incep sa afecteze compania Apple, un partener important al celor din Cupertino confirmand faptul ca situatia nu e prea grozava.

iPhone Vanzarile Slabe Afecteze Apple

Vanzarile slabe ale iPhone incep sa afecteze compania Apple, pretul actiunilor celor din Cupertino inregistrand o scadere astazi dupa un anunt facut de catre partenerul TSMC. Dupa cum prea bine stiu unii dintre voi, TSMC este principalul fabricant de procesoare pentru compania Apple, majoritatea celor folosite in iDevice-uri fiind produse de catre taiwanezii de la TSMC.

Astazi TSMC a anuntat ca va genera incasari cu 1 miliard de dolari mai mici decat sunt estimarile analistilor, scaderea venind de pe urma scaderii vanzarilor de telefoane, dar si a interesului pentru minat monede virtuale. In urma acestor declaratii ale celor de la TSMC, preturile actiunilor Apple si Nvidia au inceput sa scada pe bursele globale, taiwanezii fiind furnizori principali pentru ambele.

iPhone – vanzarile slabe incep sa afecteze Apple

De saptamani bune ni se tot spune ca vanzarile de telefoane iPhone sunt intr-o constanta scadere, iar acum avem si o dovada clara a faptului ca lucrurile nu sunt chiar atat de “roz” pentru compania Apple. Apple a redus comenzile pentru procesoare fabricate de catre TSMC din cauza faptului ca iPhone X si iPhone 8 nu sunt prea cautate, iar asa taiwanezii fac mai putini bani.

“The key chip partner for Apple and Nvidia blames “softening” high-end smartphone demand and being more conservative on the cryptocurrency mining market for its weak guidance.. Beside the order cuts from the current Apple iPhone X processor, we attribute the major revenue shortfall in the smartphone segment to key customer MediaTek … and around a month’s delay of Apple’s new 7nm processor to July.”

1 miliard de dolari este o suma foarte mare, iar daca ne gandim la Apple, vorbim despre un numar substantial de telefoane iPhone care n-au mai fost vandute in T1 2018. Avand in vedere ca acum avem o cofirmare clara de la partenerii Apple privind problemele in vanzarile de telefoane, este destul de clar ca analistii care anuntau asta de ceva vreme nu au prea gresit.