iPhone: Vanzari Dezamagitoare in T1 2018 Anuntate

iPhone are vanzari dezamagitoare anuntate in T1 2018 de catre partenerii companiei Apple si analisti, scaderile putand fi substantiale anul acesta.

iPhone Vanzari Dezamagitoare T1 2018

iPhone ar fi avut vanzari dezamagitoare in T1 2018 conform unor informatii aparute in cursul acestei zile, analistii fiind siguri ca Apple nu a avut parte de succesul la care se astepta atat de multa lume. In primele trei luni ale anului am vazut foarte multe zvonuri care sugera faptul ca vanzarile iPhone X sunt cu mult sub asteptarile tuturor, chiar ale Apple, iar acum analistii au ajuns la concluzia ca vanzarile totale ale iPhone sutn intr-adevar mici.

Desi majoritatea analistilor au ajuns la o medie de vanzari de 43 de milioane de telefoane iPhone in T1 2018, fata de 41 cat a anuntat Apple in T1 2017, Morgan Stanley sustine ca de fapt s-ar fi vandut doar 34 de milioane de unitati. Morgan Stanley estimase initial ca 40.5 milioane de telefoane iPhone urmeaza sa fie vandute in T1 2018, insa iata ca a scazut cu nu mai putin de 4 milioane de unitati, sau 15%, vanzarile companiei Apple in aceasta perioada.

iPhone – vanzari dezamagitoare in T1 2018 anuntate

iPhone nu pare sa aiba un an bun deoarece seria iPhone 8 aduce prea putine schimbari pentru a fi serios luata in considerare de catre cei care sunt in cautarea unui telefon nou, in timp ce iPhone X este mult prea scump. Avnad in vedere ca acestea sunt principalele modele de telefoane pe care le vinde compania Apple in acest moment, problemele lor cu vanzarile genereaza probleme pe bursa pentru Apple, desi cu incasarile si profitul nu sunt probleme.

“We expect Apple to report an in-line March quarter, but are cautious into earnings on May 1 due to our belief that June quarter consensus estimates need to be revised lower. Additionally, with expectations for a step up in capital returns at least partially embedded in valuation … Apple’s capital return announcement could amount to a ‘sell the news’ type of event, especially if forward estimates are revised materially downward.”

Pretul actiunilor Apple a scazut cu 4% pe bursa americana in ultimele zile dupa ce un partener important a recunoscut faptul ca vanzarile iPhone sunt slabe, s-a anuntat ca LG nu poate produce ecrane OLED, iar analistii au confirmat problema vanzarilor. iPhone este cel mai important produs al companiei Apple, iar daca in T1 2018 vanzarile vor fi substantial inferioare celor de 41 de milioane de unitati de anul trecut, atunci e posibil sa nu conteze ca incasarile nu scad.