Politia a Deblocat Telefonul unui Cadavru chiar in Timpul Inmormantarii

Politia a deblocat telefonul unui barbat chiar in timpul inmormantarii, acesta fiind ucis cu cateva saptamani inainte, insa datele din telefon nu fusesera accesate.

politie deblocare telefon cadavru

Polita din SUA actioneaza oricum doreste pentru a debloca telefoanele din care trebuie sa preia informatii, iar astazi avem cazul unui barbat din SUA a carui amprente au fost folosite chiar la inmormantare. Luna trecuta politia din Florida a ucis un barbat care a refuzat sa se supuna unei perchezitii si a incercat sa fuga, inmormantarea sa fiind programata abia acum.

De atunci si pana in prezent politia a incercat sa-i deblocheze telefonul, dar nu a reusit, asa ca ultima solutie a fost deblocarea folosind chiar amprenta barbatului. Pentru ca trupul a fost eliberat spre inhumare, politia a vizitat locatia in care avea loc inmormantarea si a folosit chiar degetul cadavrului pentru a debloca respectivul telefon mobil.

Desigur ca familia barbatului a protestat impotriva acestui act, insa politiei i-a pasat prea putin, mai ales ca nici nu are nevoie de vreun mandat judecatoresc pentru a face acest lucru. Conform legislatiei din SUA, din momentul in care ai murit, toate legile care iti protejeaza intimtatea si datele nu mai au efect asupra a ceea ce ai, asa ca oricine poate face orice doreste cu datele.

“Armstrong, 28, happened to be at Sylvan Abbey Funeral Home in Clearwater the day two detectives showed up with Phillip’s phone, she said. They were taken to Phillip’s corpse. Then, they tried to unlock the phone by holding the body’s hands up to the phone’s fingerprint sensor.”

Nu se stie despre ce telefon este vorba, insa cel mai probabil vorbim despre un iPhone, avand in vedere cat de dificila este deblocarea acestor telefoane mobile fara amprente. Avand in vedere ceea ce au realizat politistii din Florida, este de asteptat ca si altii sa faca la fel, fara sa le pese de trauma prin care trece familia decedatului intr-o asemenea situatie.

8 COMENTARII

  1. Sunt de acord si chiar sustin ca politia sa poata avea acces la telefoanele suspectilor. Atata timp cat nu am ceva de ascuns, pretextul “intimitate” nu face decat sa ascunda ceva…

  2. Intrebarea mea,cred eu pertinenta este:De ce nu au facut acest lucru cat timp cadavrul suspectului era la morga,in timpul autopsiei?

  3. Exact Emil… este o prostie falsa,probabil a fost un alt scop la jumatate…deja era deblocat telefonul…dar au facut toata sarada asta ca sa creada lumea ca este foarte sigur telefonul si poate vorbii si pastra date in telefon …altfel daca ziceau ca este deblocat prin mijloacele politiei..nu mai tineau date infractorii respectivi in telefoane ….