iPhone 11: Samsung sub PRESIUNE MAJORA din partea Apple

iPhone 11 si iPhone 11 Plus sunt folosite de catre compania Apple pentru a pune presiune majora pe cei de la Samsung in aceasta vara, coreenii avand totusi multe de castigat.

iPhone 11 Samsung PRESIUNE MAJORA Apple

iPhone 11 si iPhone 11 Plus sunt folosite de catre compania Apple pentru a pune presiune majora pe cei de la Samsung si a cere o reducere substantiala a pretului de vanzare pentru ecranele OLED ale telefoanelor. Apple ar dori sa cumpere 100 de milioane de ecrane OLED de la Samsung in 2018, 25 de milioane dintre acestea pentru iPhone X, plus inca 75 de milioane pentru iPhone 11 si iPhone 11 Plus, cifra fiind una impresionanta pentru un singur producator.

iPhone 11 si iPhone 11 Plus vor avea ambele ecrane OLED, iar pentru a comanda atat de multe ecrane, cei de la Apple ii cer companiei Samsung sa reduca pretul de productie pentru ecrane de la 110 de dolari per componenta la 100 de dolari. Cifra poate parea mica, insa 10 dolari reducere la 100 de milioane de unitati inseamna 1 miliard de dolari pe care Apple nu trebuie sa-i mai plateasca pentru fabricarea acestor componente de catre Samsung.

iPhone 11 – Samsung sub presiune majora din partea Apple

iPhone 11, iPhone 11 Plus si iPhone X vor genera pentru Samsung comenzi duble de ecrane OLED in 2018 comparativ cu 2017, productia crescand de la 50 de milioane de unitati la 100 de milioane de unitati. Samsung ar urma sa incaseze 10 miliarde de dolari de la Apple pentru productia ecranelor OLED dedicate iPhone 11 si iPhone X, in loc de 5 miliarde anul trecut, asa ca exista sanse mari sa accepte o reducere a pretului de fabricare al componentei.

“Apple is reportedly negotiating with Samsung Display for a reduction of the price of OLED panels. Apple is requiring the Korea display vendor to lower the unit price of its OLED panels to US$100, down from the US$110 in 2017. Apple is likely to purchase up to 100 million OLED panels from Samsung Display in 2018, with 25 million to be used by the current iPhone X and the remaining 75 million for the next-generation OLED models to be launched in 2018.”

iPhone X are in ecranul OLED cam o treime din costul total de fabricatie, deci o reducere de 10 dolari pentru fiecare unitate ar putea convinge Apple sa implementeze altceva care sa ofere functionalitate noua. Nu va imaginati ca o reducere a pretului de vanzare al ecranelor iPhone 11 si iPhone 11 Plus va duce la o reducere a pretului de vanzare al telefoanelor, pentru ca acest lucru nu se va intampla, ba din contra, pretul ar putea creste.