iPhone 11: Procesoarele A12 aduc Profit RECORD pentru TSMC

iPhone 11 urmeaza sa aduca profit record pentru compania TSMC multumita noului procesor care va fi integrat in chip-ul A12 pe care Apple l-a dezvoltat.

iPhone 11 Procesoarele A12 Profit RECORD TSMC

iPhone 11 va fi lansat in acest an cu un chip A12 in care Apple va implementa un procesor nou, acesta urmand a fi produs folosind un proces de fabricatie de 7nm, de ultima generatie, care aduce performante mai bune si consum redus de energie. TSMC urmeaza sa produca singura, sau in cea mai mare masura, noul chip A12 pentru iPhone 11, iar din aceasta cauza se anunta profit record pentru acest partener important al companiei Apple.

iPhone 11 cu acest nou chip A12 va scoate mai multi bani din conturile companiei Apple pentru fabricare, iar de aici vine profitul record pe care compania TSMC se asteapta sa il inregistreze in cursul acestui an. TSMC se asteapta ca incasarile sa-i scada in 2018 fata de 2017, iar asta pentru ca iPhone X si iPhone 8 nu are succesul preconizat, asa ca productia procesoarelor pentru iPhone 11 ar trebui sa compenseze lucrurile, cel putin in ceea ce priveste profitul.

iPhone 11 – procesoarele A12 aduc profit record pentru TSMC

iPhone 11 beneficia de imbunatatiri majore in acest chip A12 in comparatie cu cel A11, asa ca diferenta de pret va merita cu siguranta pentru cei de la Apple, mai ales ca el urmeaza sa fie folosit in iPhone 11 Plus si iPhone 9. Compania Apple se va folosi de acest nou chip A12 pentru iPhone 11 si va incerca sa intreaca telefoanele Android in performante, dar fara inca 1 GB RAM suplimentara fata de chip-ul A11, totul va fi un esec.

“Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) is likely to score record profits for 2018 as the company will be gradually ramping up volume production of 7nm process in the second half of the year to fulfill lucrative orders from Apple for fabricating A12 application processors for its 2018 new iPhone models and from Quacomm for processing its new-generation smartphone chips.”

iPhone 11, iPhone 11 Plus si iPhone 9 vor avea toate trei un chip A12 integrat de catre compania Apple, toate vor fi lansate in toamna acestui an, insa doar ultimul ar trebui sa genereze jumatate dintre vanzarile totale ale ambelor serii. Cei de la TSMC vor profita de succesul telefoanelor cu noul chip A12 si chiar daca iPhone 11 va fi scump, cred ca iPhone 9 va compensa mult mai bine interesul scazut pentru modelele ale caror preturi vor depasi 1000 de euro.