Orange: Noutati pentru Vitezele de Internet in Romania

Orange a anuntat astazi o serie de noutati pentru vitezele de internet fix si mobil in Romania, operatorul de telefonie respectand o decizie a ANCOM.

Orange Noutati Vitezele Internet Mobil Romania

Orange a inceput sa trimita recent SMS-uri catre clientii din Romania in care le spune ca de la 1 mai se actualizeaza termenii si conditiile generale de utilizare ale serviciilor sale in tara noastra. Acolo cei de la Orange au inclus informatii referitoare la vitezele de navigare pe internet si conditiile in care acestea pot fi atinse, modificarile pentru termenii si conditiile de utilizare fiind facute in urma deciziei ANCOM 1112/2017 pe care operatorul trebuie sa o respecte.

Orange explica in aceasta pagina diferentele dintre viteza maxima teoretica pe care utilizatorii o pot atinge, viteza maxima estimata de tranfer a; datelor si viteza promovata de transfer al datelor. Distinctia dintre acesti trei termeni este foarte importanta, deoarece ea va seteaza asteptarile cu privire la vitezele pe care le puteti atinge de pe telefoanele voastre in momentul in care navigati pe internet folosind serviciile celor de la Orange Romania.

Orange: Noutati pentru Vitezele de Internet in Romania

Tehnologia radio utilizata Transfer Viteza maxima estimata de transfer a datelor (Mbps)
LTE Download 142.2
Upload 47.5
LTE CA Download 284.4
Upload 47.5
LTE 3CA Download 450
Upload 100
HSPA+ Download 19.2
Upload 5.04
HSDPA+ Download 38.4
Upload 5.04

Orange listeaza deasemenea vitezele maxime de transfer pentru fiecare tip de tehnologie radio pe care o folosesc serviciile sale, deci stiti foarte clar la ce sa va asteptati in functie de tehnologia GSM din telefoanele voastre. Separat de acestea, cei de la Orange listeaza si vitezele pe care clientii serviciilor de internet fix se pot astepta sa le atinga in folosirea serviciilor, astfel ca acestia vor sti foarte clar in avans ce fel de performante vor avea.

Orange listeaza in cazul abonamentelor de internet fix viteze mult, mult mai mici decat ceea ce promoveaza, ele fiind cam la jumatate fata de viteza teoretica la care sunt stabilite asteptarile in functie de denumirile ofertelor. Veti gasi in aceasta pagina toate detaliile privind schimbarile pe care cei de la Orange le anunta incepand cu data de 1 mai 2018, asa ca ar fi bine sa analizati ce scrie acolo pentru situatiile in care nu sunteti lamuriti in legatura cu ceea ce ar trebui sa primiti.

3 COMENTARII

  1. Sa ne asteptam la vitezele astea ca sa nu fim surprinsi? Pai era fair daca respectau un minim, sa il afiseze, nu viteza maxima atinsa, aia putin ne intereseaza. Iar daca plaja e intre zero si…, e irelevant cu ce se lauda orange.

  2. Pai in materialele de marketing așa se procedează , cel mai bun sau cel mai tare , și apoi cu un scris mic îți spune și categoria……

  3. Stati linistiti. Orange & CO limiteaza vitezele tuturor abonamentelor/non-ab. Este o viteza ‘doar pe hartie’ si din Noc-urile lor. Atat!