iOS UMILESTE Android in Vitezele de Internet Mobil din Romania

iOS umileste Android in ceea ce priveste vitezele de internet mobil din Romania, diferentele dintre cele doua sisteme de operare aratand starea platformelor.

iOS UMILESTE Android Viteze Internet Mobil Romania

iOS si Android apar intr-o comparatie extrem de interesanta a creatorilor aplicatiei Speedtest, ei incercand sa ne arate care dintre cele doua sisteme de operare au viteze de internet mai mari. Vorbim despre o analiza a testelor facute de catre cei de la Speedtest pentru intreaga lume in ceea ce priveste vitezele de internet, iar iOS-ul sta mult mai bine decat Android in Romania.

Puteti vedea in imaginea de mai jos, ca iDevice-urile care ruleaza iOS au o viteza medie de navigare pe internet de 33.81 Mbps, in timp ce terminalele Adnroid obtin o viteza de 29.52 Mbps. Situatia este similara si pentru vitezele de upload, acolo iOS oferind 14 Mbps, in medie, in timp ce Android ofera 11 Mbps, deci produsele companiei Apple ies deasemenea in avantaj.

iOS vs Android in Romania: Care Are Viteze de Internet mai MARI ?

speedtest viteza internet romania

iPhone 7 este telefonul cu cele mai bune viteze de internet mobil in Romania, el fiind urmat de Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy S8 si in final avem iPhone 6S. Diferentele atat de mari intre vitezele de internet ale iOS si Android sunt date, in principal, din cauza faptului ca pe platforma Android exista foarte, foarte multe telefoane ieftine, proaste, cu viteze mici, care trag media in jos.

In general, telefoanele Android au viteze de internet mult mai bune decat iPhone-urile, insa aici vorbim despre modelele premium, care se vand in numar foarte, foarte mic in Romania, sau alte tari. Luand acest lucru in considerare, daca nu era clar pentru toata lumea deja, platforma Android este populata in principal de terminale ieftine si proaste, dar fanii probabil ca nu vor intelege vreodata din ce categorie fac parte.

36 COMENTARII

  1. Îți imaginezi că pe segmentul premium, iPhone nu are nicio șansă în fața S7-9 sau Mate 10 sau Pixel, etc.
    Articol de flame.

  2. Sa inteleg ca tu citesti mintile celor cu Android ? Stim cu totii ca vasta majoritate a celor care au telefoane Android la 1 LEU si-ar dori iPhone, dar nu au bani de el. Asta nu e ceva rau, e pur si simplu realitatea in care traim. Aceeasi realitate ii face pe unii sa creada ca ar avea mai mult decat au in realitate, iar nu de putine ori am vazut asta in comentarii.
    Foarte multi dintre ceilalti cu telefoane Android de duzina si-ar dori sa isi cumpere un iPhone, dar sunt scumpe la abonament, sa nu mai vorbesc de magazine. Ca lumea e plina de gioarse Android ieftine si proaste nu e ceva nou, iar asta se vede in fiecare studiu de acest gen.
    Majoritatea comentariilor altora acide vin de la oameni care pe asta sunt specializati, constant.

  3. Scuze, dar nu m-am putut abtine! Esti ironic ca Viorel nu are capacitatea de a citii mintile celor cu Android, dar in schimb se pare ca tu ai capacitatea de a citii mintile celor cu Android si deja sti ca ei si-ar dorii un Iphone ?
    Scuze, dar e prea amuzant ?

  4. Cum sa nu? Pai studiul e făcut in ideea ipotetică sa primești gratis un device cu iOS sau android. Nu se specifica ce fel de tel cu android sau ce fel de tel cu iOS!
    E logic ca nu tu pune sa alegi între un E-boda de 100 lei la liber și un iPhone X.
    Ia mergi pe strada in orice țara vrei tu de pe glob cu o grămada de iPhone X,S9 sau S9+,Mate 10 sau Pixel și oferă cadou o bucata de tel care vrea omul. Oare ce crezi ca va alege marea majoritate?

  5. TOTI operatorii isi testeaza retelele gigabit doar pe modemuri potente, adica Samsung si nu pe gioarsele alea de iphone cu modem de 2 bani si ila luat la reduce, ma lesi cu articole astea de propaganda.

  6. Pai, avand in vedere puterea brandului probabil in jur de 50% o sa aleaga iPhone X (procent gandit de mine, probabil este o idee mai mare) si restul de 50 se imparte intre smartphone-urile mentionate de tine, cu o majoritate catre Samsung(sa zicem 30-40%).

  7. Nu citesc mintea nimănui, așa cum nici tu nu poți să o faci dar scrii în numele fanilor android ca și cum le-ai citi mintea.

    Te amăgești singur ca iPhone este scump și pentru bogați în timp ce androidele sunt ieftine și pentru săraci. Asta era cândva demult. Astăzi, totalul androidelor premium depășește totalul iPhone-urilor premium (doar 16% din 86 = 13,76%. Așadar, dacă 16% din androide sunt premium, astea depășesc toate iPhone-urile, inclusiv 5,5C,5S,etc)

    Îți trimit mâine poză din magazin să vezi iPhone 8 cu 9 euro la abonament de 44 euro. Aici, 44 euro este echivalentul a 44 RON în puterea de cumpărare. Oricine își permite 44 euro abonament lunar.
    Decizia de achiziție nu depinde de cât costă iPhone, ci de alte criterii, la care iPhone/iOS au fost depășite de mult.

    Toți colegii mei au bani grămadă, și doar unul singur are in iPhone 6. Restul au androide de top și nu le-au cumpărat din lipsa de bani.

    Comentariul meu făcea altă remarcă, și anume că este nepotrivit ca tu să tratezi oamenii cu aroganță și să îi jignești gratuit.

    Cum ar fi dacă în presa scrisă din Europa ai citi despre români: “majoritatea delicventilor din UK sau Franța sunt români și nu știm când englezii sau francezii își vor da seama cu ce categorie de oameni inferiori au de a face, ca vecini, colegi de muncă, etc.

    Hai să punem stop urii gratuite pe motive puerile. Nimeni nu face parte din categorii inferioare, și nimeni nu nu are dreptul să jignească categorii de oameni așa cum o faci tu.

    Ia-o ca pe o critica constructivă!

  8. Nu știm pe ce idei ipotetice este făcut studiul, dar știu că iPhone nu excelează absolut deloc la viteza de navigare în comparație cu produsele concurente cu Android.

    Ceea ce crezi tu despre alegerea iPhone vs alte branduri este părerea ta. Nu știm ce ar alege oamenii, dar alegerea este făcută așa cum spune și Vlad, pe motive de notorietatea brandului, unde Apple excelează.

    PS: superb The Island!!! Păcat că nu e promovat mai mult, dar e un film de nota 10+.
    Mersi pentru pont!

  9. Dacă tu te consider bogat cu ceea ce ai e clar că în România e sărăcie.
    Dacă tu erai somalez, te lăudai că ești bogat cu o pereche de adidași de firmă și un costum de training bunicel.

    Păcat de tine că verși venin…

  10. Nu te mai caca pe tine administratore de 2 lei , ca ai facut din site ul asta un circ…inainte o faceai din pasiune acum o faci pt bani…ai fi in stare sa faci orice pt bani….jalnic…rusine

  11. No offense insa aici are dreptate. Sunt foarte multe telefoane cu android trompete și care au într-adevăr viteze de tot rahatul.

  12. Yea, I kinda stepped into that one.. dar am vazut multi oameni cu Android care doreau iPhone, dar n-aveau bani. Sincer, pot sa numar pe degetele de l o mana persoanele cu Android cunoscute care sunt si multumite de telefoanele pe care le au.

  13. Eu nu am spus ca iPhone e pentru bogati, am spus ca lumea nu are bani sa il cumpere, e o diferenta.
    Hai sa nu extrapolam dincolo de Romania, ca nu are rost. Vorbim de Romania si de ce e aici, in strainatate lucrurile sunt diferite, intr-o anumita masura.
    Pe cine am jignit si cu ce ? Daca spun ca un om traieste intr-o iluzie in care crede ca are ceva mai bun decat are in realitate, nu il jignesc, doar constat ceva. Nu va mai victimizati.

  14. Ca o completare, inainte sa mai zici ca eu sunt nu stiu cum, iata ce mai scriu altii prin presa: “Harta care îți arată unde trăiesc „bogații” cu iPhone și „săracii” cu Android”.

  15. De acord, însă vezi ce scriu băieții ăia la Post Scriptum:
    “P.S.: articolul acesta e deschis cu un titlu cel puțin ironic. Bogați și săraci sunt peste tot în lume. Am luat însă niște date, deloc 100% corecte sau complete, și am tras niște concluzii sumare. Există câteva adevăruri aici, cum sunt și surprize (OnePlus e popular în Finlanda, de exemplu). Iei ce vrei și înțelegi ce vrei. Iar dacă telefonul tău e bun pentru tine, atunci n-ar trebui să-ți faci probleme că-i prea ieftin sau că nu-i telefon Apple.”

    Este corect din partea lor de a face precizarea asta.
    În plus, sper că ai luat comentariul meu ca pe o critică constructivă, și nu ca pe o observație răutăcioasă. Eu ți l-am adresat pentru că știu că înțelegi ce-am scris.

  16. Și asta înseamnă că fanii Android fac parte dintr-o “anumită categorie”?
    Toată lumea știe că android este și pentru bogați, și pentru săraci.

    Mercedes fabrică furgonete și dubițe utilitare. Fac autobuze și camioane.
    Este corect să spunem că Mercedes este pentru muncitori și santieristi?

  17. Tu ești “atlet” printre handicapații care se deplasează în scaune cu rotile. Eu sunt un alegător normal lângă olimpici la alergare.
    Îți spun că este o mare diferență ????

  18. Bai frate…lasa comentariile si nu le mai sterge….bune rele fi frate in stare sa accepti critica…dar tu esti varza adminule…te crezi prea sus fumatule…esti tare slab si mai furi si stiri de pe alte siteuri