Android: Ecranele Decupate n-au fost Inventia Apple

Ecranele decupate nu au fost inventia Apple, conform unui mare producator de telefoane Android, acesta credinta Apple pentru curajul de a il implementa in iPhone X.

Android Ecranele Decupate Inventia Apple

iPhone X este primul smartphone care are un decupaj mare in ecran, iar dupa ce Apple si-a lansat telefonul mobil pe pietele globale, mai toti producatorii importanti de telefoane Android s-au grabit sa il copieze. La ceva timp dupa aceste actiuni, cei de la Huawei sustin ca de fapt ei s-ar fi gandit la implementarea de decupaje in ecranele telefoanelor, dar nu recent, ci chiar acum 3, sau 4, ani, insa au decis sa nu faca o schimbare atat de radicala.

Huawei s-a gandit la decupaje pentru telefoanele Android inca dinainte ca Apple sa aiba o asemenea idee, insa se pare ca s-a luat decizia de a sari peste idee deoarece clientilor din China nu le-ar fi placut aceste ecrane. Chinezilor le plac lucrurile rotunde, sau patrate, lucruri simetrice, iar decupajul din actualele telefoane este foarte departe de a fi ceva simetric, asa ca Huawei s-a distantat de idee inainte ca ea sa devina realitate intr-un smartphone.

Android: Ecranele Decupate n-au fost Inventia Apple

Huawei spune ca Apple a avut foarte mult curaj in decizia de a implementa un decupaj in ecranul iPhone X, si trebuie sa recunosc faptul ca acest lucru este cat se poate de corect. Daca Apple nu ar fi avut curajul de a implementa o caracteristica atat de urata de design pentru telefoanele sale, atunci producatorii Android n-ar fi avut curajul sa copieze o asemenea miscare puternica, dar iata ca e nevoie doar o companie sa demonstreze ca o schimbare e populara, pentru ca altii sa-i copieze ideile.

“Huawei actually thought of the notch idea “three to four years ago,” but the company didn’t go with it out of concern that consumers wouldn’t accept it. Consumers, especially those in China, like symmetry, and the notch is not perfect in Chinese culture. They like squares or circles—like rounded corners [of the display]. That’s perfect. [Apple] using the notch was courage.”

Cei de la Huawei sunt recunoscuti pentru faptul ca “imprumuta” ideile altora in propriile telefoane mobile, dar este totusi foarte curajos sa recunosti faptul ca altcineva a facut bine ca a implementat ceva ce tu “te gandeeai” sa oferi, dar nu ai avut curajul. Interesant e ca Huawei a ironizat decupajul din ecranul iPhone X anul trecut, dar ca prin minune a decis ca el este grozav, ba mai mult, de fapt l-a gandit acum 3, sau 4 ani, dar i-a fost teama sa-l implementeze.