iOS 11: Iata pe cate iPhone si iPad a fost Instalat

iOS 11 are rata de adoptie pe iPhone si iPad actualizata pentru luna aprilie a anului 2018 pentru a ni se arata pe cate iDevice-uri a fost deja instalat.

iOS 11 iPhone iPad Instalat aprilie 2018

iOS 11 are rata de adoptie din luna aprilie dezvaluita de catre compania Apple, iar numarul de iDevice-uri pe care noua versiune este activa este surprinzator de mare. Conform celor de la Apple, iOS 11 a fost instalat pana acum pe 76% dintre iDevice-urile celor de la Apple, un procent foarte mare, daca ne gandim ca nu toate actualizarile au fost perfecte.

iOS 11 ruleaza pe 76% dintre iDevice-urile active, in timp ce 19% inca ruleaza iOS 10, iar 5% ruleaza versiuni mai vechi ale sistemului de operare pentru iPhone si iPad. In ianuarie rata de adoptie a iOS 11 ajunsese la 65%, deci vorbim despre o crestere de doar 11% in trei luni de zile, foarte mica daca ne gandim la faptul ca fiecare actualizare e disponibila instant pentru toata lumea.

iOS 11: Iata pe cate iPhone si iPad a fost Instalat

iOS 11 rata instalare aprilie 2018

Facand o comparatie cu Android 8, sistemul de operare al Google ruleaza pe doar 4.6% dintre toate terminalele Android active la nivel global in momentul de fata. Diferenta in rata de adoptie a iOS 11 si Android 8 este foarte mare si confirma din nou cat de mari sunt problemele pe care le au producatorii cu actualizarile oferite pentru telefoane si tablete.

iOS 11 va avea o rata de adoptie si mai buna pe masura ce ne apropiem de toamna si lansarea iOS 12, cea a iOS 11 urmand a trece de 85% pana in luna septembrie. desigur ca pana atunci se vor mai vinde si peste 100 de milioane de iDevice-uri, iar acest lucru va contribui intr-o foarte mare masura la cresterea substantiala a ratei de adoptie a iOS 11.