iPhone 9: Functia MAJORA ce va fi ELIMINATA

iPhone 9 va fi lansat de catre compania Apple fara una dintre functiile esentiale ale sistemului de operare, americanii dorind sa vanda telefoanele mai ieftin.

iPhone 9 Functia MAJORA ELIMINATA

iPhone 9 este pregatit pentru lansare de catre compania Apple, iar dupa cum v-am spus deja in cateva articole anterioare, compania Apple vrea sa elimine una dintre functiile esentiale ale telefoanelor sale iPhone. Mai exact, conform unui nou zvon aparut astazi, cei de la Apple intentioneaza sa lanseze un telefon iPhone 9 care nu are 3D Touch integrat, iar asta in ciuda faptului ca functionalitatea e prezenta in intregul sistem de operare iOS.

iPhone 9 va arata ca iPhone X, insa va avea un nou ecran LCD cu diagonala de 6.1 inch implementat de catre compania Apple, un decupaj in partea superioara fiind vizibil pentru a ascunde camera TrueDepth pentru Face ID. Desi Apple va implementa tehnologii de ultima generatie in iPhone 9, deoarece modulul 3D Touch pentru acest model ar urma sa fie mai scump decat cel din modelele anterioare, Apple vrea sa-l elimine pentru a reduce costurile de productie.

iPhone 9: Functia MAJORA ce va fi ELIMINATA

iPhone 9 urmeaza sa aiba deasemenea un ecran mai rezistent la zgarieturi si impact, asa cum se intampla cam la fiecare model nou lansat de catre Apple, asa ca aici nu vorbim despre vreo surpriza majora. Totusi, Apple vrea sa reduca grosimea si greutatea ecranului iPhone 9, asa ca muta senzorii tactili pentru un nou proces de fabricatie numit CGS, costul noului ecran urmand a fi mai mare decat cel al ecranelor din modelele anterioare, dar eliminarea 3D Touch va compensa acest lucru.

“First, on this year’s iPhone with a 6.1-inch LCD screen, Apple will use the CGS (Cover Glass Sensor) process, which means that the iPhone’s touch module will indeed move from the display panel (in-cell process) to the surface glass. So in order to offset the cost increase brought by the CGS process, Apple will remove the 3D Touch function on this year’s 6.1-inch LCD iPhone.”

iPhone 9 urmeaza sa inlocuiasca iPhone 8 in oferta companiei Apple, dar un iPhone 9 Plus nu va fi lansat de catre cei de la Apple deoarece pretul sau de vanzare ar fi prea mare, cel mai probabil din cauza costului unui ecran LCD de diagonala mare. iPhone 9 va fi totusi telefonul de la care compania Apple asteapta cele mai mari vanzari anul acesta, modelul urmand a se vinde poate chiar in cantitati mai mari decat iPhone 11 si iPhone 11 Plus la un loc.