Apple: Tehnologia la care Samsung doar Viseaza

Apple dezvolta in momentul de fata o noua tehnologie la care compania Samsung doar viseaza, cei din Cupertino intentionand sa o implementeze curand in produse.

Apple Tehnologia Samsung Viseaza

Apple are in momentul de fata in dezvoltare o noua tehnologie foarte interesanta, ea fiind utila pentru produsele pe care unele le considera a fi de viitor pentru intreaga omenire. Mai exact, compania Apple dezvolta in momentul de fata o tehnologie care permire urmarirea miscarilor ochilor, ea fiind testata de catre americani pentru casti pentru realitate virtuala si realitate augmentata.

Apple ar avea in dezvoltare o casca pentru realitate augmentata, iar noua tehnologie pentru urmarirea miscarilor ochilor ar aduce imbunatatiri majore pentru un produs de acest gen in viitor. Pentru a putea urmari miscarile ochilor utilizatorilor, cei de la Apple ar utiliza camere si oglinzi in casca pentru realitate augmentata, ideea in sine nefiind chiar atat de greu de pus in practica.

Apple: Tehnologia la care Samsung doar Viseaza

apple tehnologie samsung viseaza 1

Apple descrie deasemenea utilizarea unui emitator cu lumina infrarosie in partile laterale ale unei carcase pentru realitate augmentata, acesta putand monitoriza foarte usor miscarile ochilor nostri. Apple indreapta camerele si emitatorul de lumina infrarosie catre o oglinda dielectrica, aceasta fiind pozitionata intre lentilele integrate in in castile pentru realitate augmentata si virtuala pentru a ne monitoriza miscarile ochilor.

“An eye tracking system for detecting position and movements of a user’s eyes in a head-mounted display (HMD). The eye tracking system may include at least one near-IR (NIR) eye tracking camera positioned at each side of the user’s face and pointed towards eye-facing surfaces of eyepieces of the HMD, an illumination source that emits NIR light towards the user’s eyes, and hot mirrors located between the eye-facing surfaces of the eyepieces and the user’s eyes.”

Monitorizand miscarile ochilor, compania Apple poate personaliza informatiile care sunt afisate pe ecranele castilor pentru realitate virtuala si augmentata, ceva ce foarte multe companii incearca sa faca, dar nu prea pot. In momentul de fata Apple are in plan sa lanseze o pereche de ochelari inteligenti in 2019, sau cel tarziu 2020, iar aceasta tehnologie poate fi de un real folos intr-un asemenea produs.

19 COMENTARII

  1. Care casti de AR si VR Apple ? Din cate stiu eu aproape toate brevetele de inventie Apple stau frumos in sertar, si nu apuca de obicei lumina zilei

  2. Tehnologia exista si chiar la un nivel mult mai impresionant decat ce propune Apple. Interesati-va cum putea sa comunice Stephen Hawking.

  3. :))))))))))))cel mai tare comentariu.Momentan Apple nu exista pe piata castilor VR si AR, deci se poate spune ca momentan Apple viseaza la ceea ce Samsung are de cativa ani,cu mentiunea ca Apple viseaza sa si imbunatateasca tehnologia respectiva.

  4. Titlu de rahat…nu are legatura cu realitatea…samsung are de mult asa ceva….administratoreeee….esti in plus…ai reclamatii pe alte site uri ca furi stiri si poze …rusine….ai ajuns mare…aha ???

  5. Ca deobicei site-ul asta incearca sa promoveze brandul Apple spunand mereu ca e superior celui de la Samsung, ca vanzarile de S9 scad, dar nu e chiar asa