Intel Impiedica Apple sa Imbunatateasca Mac-urile

Intel impiedica Apple sa imbunatateasca Mac-urile prin amanarea lansarii unei noi serii de procesoare, acestea aducand o functie foarte asteptata de clienti.

Intel Impiedica Apple Imbunatateasca Mac

Intel este unul dintre principalii parteneri ai companiei Apple, pana acum doi ani doar pentru Mac-uri, insa incepand de atunci inclusiv pentru telefoanele iPhone, pentru care produce foarte multe modemuri GSM. Separat de asta, Intel furnizeaza procsoarele care sunt folosite in Mac-urile vandute in lumea intreaga de catre compania Apple, iar recent ei au anuntat ca amana lansarea noilor procesoare Cannon Lake pana in anul 2019.

Vorbim despre noi procesoare produse de catre Intel folosind un procs de fabricatie de 10nm, cei de la Apple parand sa le astepte inclusiv pentru a lansa si noi modele ale MacBook Pro care au 32 GB RAM integrat. Desi multa lume le asteapta, cei de la Intel nu au imbunatatit deocamdata procesul de fabricatie de 10nm pentru procsoare, asa ca sunt obligati sa amane cu inca un an lansarea produselor, iar asta afecteaza Apple.

Intel Impiedica Apple sa Imbunatateasca Mac-urile

Principalul motiv pentru care cei de la Apple asteapta noile procesoare Cannon Lake ale celor de la Intel este suportul pentru RAM-ul LPDDR4, acesta permitand integrarea a 32 GB de memorie RAM in MacBook Pro, ceea ce acum este imposibil. Desi foarte multa lume cere oferirea de 32 GB de memorie RAM in MacBook Pro, Apple nu vrea sa implementeze memorie RAM DDR4, ci LPDDR4, mai mica si cu performante cel putin la fel de bune.

“The closer we get to Cannon Lake, Intel’s next major processor update that die shrinks production to 10 nanometers, the further it seems to slip away. Unfortunately, that is the case once again—Intel announced today that it won’t be shipping 10nm processors in high volume this year, and instead is now targeting 2019.”

In momentul de fata Apple nu a implementat un controller de memorie RAM care sa ofere suport pentru DDR4, asa ca acum asteapta lansarea procesoarelor Cannon Lake pentru a face asta si a oferi suport inclusiv pentru LPDDR4 pentru clientii sa. Avand in vedere ca Intel a amanat lansarea acestor procesoare pana in 2019, e foarte posibil sa mai treaca un an si jumatate pana cand primele MacBook Pro cu 32 GB de memorie RAM sa fie lansate.