Google: AVERTIZAREA Importanta pentru Intreaga Lume

Google face o avertizare foarte importanta pentru intreaga lume, ea venind direct de la unul dintre co-fondatorii companiei americane si trbeie luata in considerare.

Google AVERTIZAREA Importanta Lume

Google, prin vocea co-fondatorului Sergey Brin, face o avertizare foarte important pentru intreaga lume, iar el trebuie luat foarte in serios deoarece evolutia intregii omeniri depinde de modul in care totul este tratat de catre marile companii IT. Mai exact, intr-o scrisoare anuala a publicata de catre Sergey Brin, co-fondatorul Google spune ca inteligenta artificiala, in stadiul actual, este cea mai insemnata evolutie tehnologica a vietii sale.

Google are unul dintre cele mai avansate sisteme de inteligenta artificiala, insa in ciuda faptului ca tehnologia a ajuns la un stadiu pe care nimeni nu il credea posibil acum cativa ani, cei de acolo sunt constienti de pericolele pe care le presupune continua dezvoltare a acestor sisteme. Cei de la Google sunt constienti de faptul ca inteligenta artificiala deja incepe sa lase unii oameni fara locuri de munca, asa cum s-a intamplat si cu robotizarea fabricilor.

Google: AVERTIZAREA Importanta pentru Intreaga Lume

Google este totusi foarte atenta si cu privire la scenariile descrise in filme precum Terminator, co-fondatorul companiei fiind constient de faptul ca inteligenta artificiala ar putea oricand sa devina malefica si sa reprezinte un pericol imens pentru intreaga omenire. Inteligenta artificiala se dezvolta intr-un ritm alert, mereu apar aplicatii noi pentru ea, dar companiile precum Google incearca in acelasi timp sa o controleze astfel incat ea sa nu fie folosita pentru a manipula, sau a le face rau oamenilor.

“The new spring in artificial intelligence is the most significant development in computing in my lifetime. Every month, there are stunning new applications and transformative new techniques. AI poses a number of problems too, “from the fears of sci-fi style sentience to the more near-term questions such as validating the performance of self-driving cars. AI will affect employment; the challenges of making unbiased and transparent algorithms; and the fears that this technology will be used to manipulate people.”

Google foloseste inteligenta artificiala intr-o varietate de aplicatii pentru serviciile proprii, insa cei de la acolo incearca sa foloseasca aceasta tehnologie doar pentru a face bine, desi alte companii au ganduri complet diferite privind utilitatea sa. Google este una dintre putinele companii care stie cat de periculoasa poate deveni inteligenta artificiala daca nu este foarte atent monitorizata si ajutata sa invete sa faca bine, iar daca nu toti vor intelege asta, atunci ne va fi rau tuturor.