Google Chrome: AVERTISMENT pentru TOTI Utilizatorii

Google Chrome este cel mai folosit browser pentru navigare pe internet, insa acest avertisment va explica un pericol major de care trebuie sa va feriti.

Google Chrome AVERTISMENT Utilizatorii

Google Chrome eeste cel mai folosit browser pentru navigare pe internet de pe calculatoare cu sisteme de operare Windows, macOS, Linux, iOS, Androis, etc, insa astazi vine si un avertisment foarte important pentru utilizatorii software-ului creat de catre Google. Google Chrome este foarte folosit nu doar pentru ca ofera o experienta foarte buna pentru navigare pe internet, ci si pentru ca are o multitudine de extensii disponibile de la dezvoltatori.

Google Chrome este foarte iubit multumita acestor extensii disponibile pentru utilizatori, insa ele sunt in acelasi timp si un mare risc de securitate, deoarece pot dezvalui o multitudine de informatii confidentiale pentru persoanele rau intentionate. Printre extensiile cele mai periculoase se numara cele de tip VPN, unele dintre ele permitandu-le creatorilor extensiilor sa preia informatii despre istoricul de navigare prin Google Chrome, plus alte date sensibile.

Google Chrome: AVERTISMENT pentru TOTI Utilizatorii

Google Chrome este deasemenea un pericol foarte mare pentru multi alti utilizatori din cauza extensiilor, deoarece acestea pot fi foarte usor infectate cu malware care nu dispare chiar atat de usor din calculatoare si poate genera o multitudine de probleme. Cele mai cunoscute tipuri de malware care afecteaza Google Chrome sunt cele care afiseaza reclame nedorite pe website-uri cand navigam pe internet, insa in cazul celor VPN v-am spus ca exista posibilitatea ca date importante sa fie expuse catre hackeri in orice moment.

Google Chrome are verificate extensiile de catre Google, teoretic, inainte ca ele sa fie publicate in Chrome Web Store, insa nu chiar toate sunt analizate cum trebuie, asa ca unele malitioase scapa uneori controlului de securitate facut de catre companie si ne pun in pericol. Acestea fiind spuse, daca folositi Google Chrome, este recomandabil sa fiti foarte atenti ce fel de extensii folositi, deoarece unele dintre ele pot fi foarte periculoase si v-ar putea lasa fara date foarte importante.