Apple Watch a Salvat viata unei Tinere de 18 ani

Apple Watch a salvat viata unei tinere de 18 ani, aceasta suferind de o problema de sanatate majora fara sa stie, ea fiind internata de urgenta in spital.

Apple Watch Salvat viata Tinere 18 ani

Apple Watch incepe sa se transforme dintr-un gadget pe care multa lume il considera a fi inutil intr-un gadget pentru sanatate care poate salva vietile utilizatorilor ce-l folosesc. Tim Cook, presedintele Apple, a dezvaluit astazi povestea unei tinere de 18 ani a carei vieti a fost salvata de catre Apple Watch, ea fiind notificata de catre ceas in legatura cu o problema majora de sanatate.

Apple Watch-ul de la mana fetei a anuntat-o pe aceasta ca inima sa ajunsese la 190 de batai pe minut in timp cea ea se relaxa, semn ca exista o problema majora cu al sau corp. Mergand sa-si faca investigatii medicale, tanara a descoperit faptul ca are insuficienta renala si avea viata pusa in pericol de o problema uriasa de care nici macar nu stia.

Apple Watch a Salvat viata unei Tinere de 18 ani

Apple Watch-ul a alertat-o in legatura cu ritmul cardiac ridicat, iar dupa o vizita imediata la camera de garda, unde s-a confirmat ritmul anormal, tanara a fost investigata de catre medici. Rinichii fetei functionau doar in proportie de 20% in momentul in care Apple Watch-ul a alertat-o in legatura cu ritmul cardiac ridicat, ea neavand alte simptome care sa sugereze ca sufera de o problema atat de grava.

“After about an hour the blood work came back and the doctors reviewed the results and told us that Deanna was in Kidney Failure. Her kidneys were only functioning at 20%. She had no symptoms of any kidney issues or any other medical issues. If it wasn’t for her Apple watch alarming her about her HR we wouldn’t have discovered her kidney issue.”

Apple Watch are o aplicatie speciala care permite monitorizarea ritmului cardiac, insa una speciala numita Cardiogram poate inclusiv sa diagnosticheze probleme grave in baza unei monitorizari constante. Un studiu recent a dezvaluit faptul ca Apple Watch poate detecta cu o acuratete de peste 90% bolile de inima cu ajutorul aplicatiei Cardiogram, iar ceasul inteligent incepe sa devina un dispozitiv de sanatate obligatoriu pentru multi.

6 COMENTARII

  1. Singurul motiv pentru care le spun prietenilor sa-și cumpere Apple watch…ca in rest nu prea e nu stiu ce. E probabil cel mai precis…

  2. Dane, mulțumesc pentru clipul ăsta! Dacă asta înseamnă “the best or nothing” cum crede Brs Brs, înseamnă că este irecuperabil.
    Ceea ce face Apple este absolut imoral și grețos, și abia aștept pachetul legislativ european care va obliga producătorii să ofere o perioadă minimă de viață a produselor cu folosință îndelungată.

    Să ferească Dumnezeu să facă Apple mașini!