iPhone: Apple Pregateste o Tehnologie Noua pentru Telefoane

Apple confirma oficial implementarea unei noi tehnologii importante pentru telefoanele iPhone, ea fiind in plin proces de dezvoltare in momentul de fata.

9

iPhone Apple Tehnologie Noua Telefoane

Apple dezvolta mereu tehnologii revolutionare pentru telefoanele sale iPhone, iar conform unor informatii descoperite recent, se pare ca una noua urmeaza sa fie implementata in curand. Vorbim despre suport pentru retelele 5G de viitoare generatie, pe care telefoanele iPhone urmeaza sa il aiba, compania Apple angajand ingineri specializati in implementarea lor in telefoanele sale.

Apple cumpara de obicei modemuri GSM de la Qualcomm si Intel pentru telefoanele sale iPhone, insa se pare ca vrea deasemenea sa dezvolte componente de acest gen si in regim propriu. E deasemenea posibil si ca Apple sa aiba nevoie de ingineri pentru a testa modemurile 5G furnizate de catre Qualcomm si Intel pentru iPhone, insa deocamdata nu este clar care sunt intentiile celor din Cupertino.

iPhone: Apple Pregateste o Tehnologie Noua pentru Telefoane

Era de asteptat ca Apple sa implementeze tehnologia 5G in iPhone intr-un viitor nu foarte indepartat, asa ca angajarea de ingineri care sa dezvolte asemenea modemuri nu ar trebui sa mire. In SUA au inceput sa fie lansate retelele 5G de viitoare generatie in unele piete, asa ca Apple lucreaza cel mai probabil cu operatorii de telefonie mobila pentru a implementa suport pentru ele in iPhone.

“In this highly visible role, you will be at the center of a silicon design group with a critical impact on getting functional products to hundreds of millions of customers quickly. As a millimeter-wave IC design engineer, you will be responsible for providing circuit and system solutions for multi-gigabit wireless chips.”

Chiar daca Apple angajeaza ingineri ce pot dezvolta modemuri 5G pentru iPhone, va trece mult timp pana cand va putea folosi o componenta proprie de acest gen, iar pana atunci va folosi ceea ce ii furnizeaza Qualcomm si Intel. Acestea fiind spuse, Apple confirma in mod oficial faptul ca va implementa suport 5G in iPhone, dar e foarte putin probabil ca asta sa se intample pana in 2019.