Iata CATI Copii din Romania sunt Dependenti de Internet

Copiii din Romania sunt dependenti de internet intr-un numar consistent de mare, un nou studiu aratand cat de mare este pericolul la care sunt expusi.

 

copii dependenti internet romania

Internetul creaza dependenta, asa cum se intampla si cu telefoanele mobile, iar un nou studiu realizat de catre cei de la Kaspersky Lab ne spune care este situatia in Romania. Vorbim despre cat de dependenti sunt copiii romani de internet, cei de la Kaspersky afirmand ca 12% dintre minori au un anumit grad de dependenta de internet in momentul de fata.

Parintii cred ca 36% dintre copiii care navigheaza pe internet pot vedea continut nepotrivit sau explicit, in timp ce 32% se tem ca ei ar putea vorbi cu persoane necunoscute. Desigur ca parintii se tem si din cauza faptului ca ai lor copii se pot distanta de ei din cauza utilizarii prea frecvente a internetului, lucru care a fost deja demonstrat in alte tari prin studii similare.

Iata CATI Copii din Romania sunt Dependenti de Internet

In cursul unui an cam 44% dintre copii s-au intalnit cu macar o amenintare online, in timp de 12% au accesat continut nepotrivit, iar 10% au intrat in contract cu virusi, sau malware. Desigur ca nici izolarea copiilor de internet nu este o solutie, insa pentru unii dintre parinti aceasta pare a fi singura metoda prin care isi pot feri copiii de pericole si ii pot monitoriza mai eficient.

“Având în vedere că este jumătate (51%) dintre părinţi simt că ameninţările online pentru copiii lor cresc, timpul petrecut pe Internet este un factor important pentru siguranţa copiilor. Aceste motive de îngrijorare i-au determinat pe 33% dintre părinţi să impună restricţii legate de timpul petrecut în mediul virtual.”

37% dintre parinti discuta cu ai lor copii pentru a-i invata cum sa se protejeze cand navigheaza pe internet, in timp ce 31% incearca sa ii supravegheze cand acceseaza diverse website-uri. Cei de la Kaspersky au diverse programe menite sa protejeze copiii si adultii cand navigheaza pe internet, iar scopul studiului a fost de a pune in evidenta aceste programe.

3 COMENTARII

  1. Ionu, eu l-am dus la Noumax si nu mi-a cerut acte. Am lasat telefonul, mi-a dat un proces verbal, dupa trei zile m-a chemat, am returnat PV, mi-a dat un alt telefon impreuna cu un alt act, in care era specificata inlocuirea terminalului.