Apple Watch a Salvat Viata unui Barbat din New York

Apple Watch Salvat Viata Barbat New York

Apple Watch a ajuns iar in centrul atentiei dupa ce presa din SUA sustine ca viata unui barbat a fost salvata recent de catre magicul produs al companiei Apple. Vorbim despre un barbat din New York, acesta intrand intr-o stare de ameteala in timp ce se afla la serviciu, iar mergand la baie pentru a-si uda fata cu apa, a sesizat ca incepe sa-i curga sange din gura.

In acelasi moment, Apple Watch-ul i-a afisat o notificare ce ii spunea ca ar putea avea nevoie de asistenta medicala, iar luand in calcul si faptul ca sangera abundent din gura, si nu numai, a decis sa mearga la spital. Barbatul lucra impreuna cu mama sa, care l-a si dus la spital, insa in cele 30 de minute parcurse pana acolo, acesta a pierdut 80% din cantitatea de sange pe care o avea in corp.

Sangerarea severa s-a datorat unui ulcer pe care barbatul il avea, iar in momentul internarii a fost operat de urgenta si a avut nevoie de o transfuzie masiva de sange pentru a fi tinut in viata. Practic, barbatul a fost pe punctul de a muri in momentul in care a inceput sa sangereze masiv prin gura, si nu numai, in acelasi moment fiind anuntat si de Apple Watch ca are nevoie de ingrijiri medicale.

““I was seizing in the car and bleeding all over the place, from my mouth, my rectum,” Monzidelis said, recounting his harrowing experience. During the half-an-hour drive to the hospital in which he was coming in and out of consciousness, Monzidelis ended up losing nearly 80 percent of his blood. I lost so much blood that I needed a transfusion for the anesthesia to travel to my brain and put me out for the surgery. Doctors believe that if he hadn’t received his smart watch’s notification when he did, he would have not survived his medical emergency because he wouldn’t have paid attention to his symptoms, especially since he was a healthy individual up to that point.”

Doctorii spun ca daca Apple Watch-ul nu i-ar fi afisat alerta pentru a cere asistenta medicala, barbatul ar fi decedat, cel mai probabil, din cauza sangerarii masive. Acesta este al doilea caz in care un Apple Watch salveaza viata unei persoane, in cel anterior o tanara de 18 ani find in continuare in viata multumita ceasului inteligent al Apple.