Google Ofera Protectie EXTREMA pentru Noi Aplicatii

Google a anuntat in cursul noptii trecute ca ofera protectie extrema pentru noi aplicatii, utilizatorii putand beneficia de securitate avansata pentru conturi.

Google Protectie EXTREMA AplicatiiGoogle Protectie EXTREMA Aplicatii

Google a anuntat in cursul noptii trecute includerea aplicatiilor native ale sistemului de operare iOS in programul Advanced Protection Program, cel pe care l-a lansat pentru propriile servicii in cursul anului trecut. Google a lansat acest sistem pentru a oferi protectie extrema pentru persoanele care au nevoie ca datele din conturile lor sa fie mereu in siguranta, mai exact, jurnalisti, demnitari, persoane publice, sau orice persoana cu date ce trebuie protejate cu strictete.

Google le ofera celor care fac parte din programul Advanced Protection Program posibilitatea de a isi securiza conturile folosind multiple sisteme de autentificare, inclusiv SMS, o cheie de autentificare fizica, si nu doar atat. Google limiteaza partajarea de date din cont cu servicii terte, iar in cazul accesului fraudulos al conturilor, Google ofera masuri de protectie suplimentare in comparatie cu ceea ce au parte utilizatorii obisnuiti ai serviciilor sale.

Google Ofera Protectie EXTREMA pentru Noi Aplicatii

Google a inclus in programul Advanced Protection Program si aplicatiile native Mail, Calendar si Contacts disponibile in iOS, astfel ca acum inclusiv utilizatorii iPhone vor putea beneficia de acest sistem avansat de protectie. Google considera ca inclusiv utilizatorii platformei concurente trebuie sa isi protejeze datele din conturile existente in reteaua sa, asa ca incepand de astazi poate fi activata protectia programului Advanced Protection Program si pentru aplicatiile celor de la Apple, el existand in aplicatiile native Google oricum.

“Our goal is to make sure that any user-facing an increased risk of online attacks enrolls in the Advanced Protection Program,” Dario Salice, Google’s product manager for this services, writes. “Today, we’ve made it easier for our iOS users to be in the program, and we’ll continue our work to make the program more easily accessible to users around the globe.”

Google va vedea cu siguranta o crestere a numarului de persoane care vor dori sa beneficieze de protectie avansata pentru propriul cont multumita Advanced Protection Program, insa cel mai probabil cei care doreau asta, puteau folosi aplicatiile mobile ale companiei. Cei de la Apple inca nu s-au gandit sa implementeze un asemenea sistem pentru utilizatorii iCloud, insa avand in vedere ca Google si-a extins protectia in iOS, e posibil ca Apple sa ofere ceva similar.