Google Chrome: Asa Functioneaza Noua Schimbare URIASA

Google Chrome are o schimbare uriasa implementata zilele trecute de catre compania americana, iar acum afli si cum te poti folosi de ea chiar acum.

Google Chrome Functioneaza Schimbare URIASA

Google Chrome are de zilele trecute activata o functie grozava care permite blocare automata a redarii clipurilor video cu sunet, sau complet, totul fiind bazat pe un sistem care ne invata tabieturile cand accesam website-urile. Cei de la Google au ascultat de utilizatorii care au cerut implementarea acestei functii pentru calculatoare, astfel ca acum Google Chrome ar trebui sa ne ofere o experienta mult mai buna pentru navigare pe internet, cel putin teoretic.

Google Chrome invata website-urile pe care sa blocheze automat redarea de clipuri video, insa conform celor de la Google, este nevoie de cam 20 de opriri ale radarii automate de clipuri video pentru ca browserul sa invete ce vrem. Practic, trebuie sa oprim de minim 20 de ori playerele care redau automat clipuri video in website-uri cand navigam pe internet cu Google Chrome pentru ca browserul sa invete faptul ca nu dorim sa fie redare in mod automat clipurile video in acele pagini.

Google Chrome: Asa Functioneaza Noua Schimbare URIASA

Google Chrome nu blocheaza automat din prima redarea de clipuri video pe website-uri, fie ca e vorba de sunet, sau redarea completa, asa ca stiti si cum este gandit intregul sistem in browserul celor de la Google. Google Chrome a fost gandit in acest mod pentru a nu bloca automat redarea de clipuri video pe website-uri in care utilizatorii vor totusi sa vada continut video, o lista cu peste 1000 de website-uri fiind introdusa initial pentru a permite redarea automata.

“If you don’t have browsing history, Chrome allows autoplay for over 1,000 sites where we see that the highest percentage of visitors play media with sound. As you browse the web, that list changes as Chrome learns and enables autoplay on sites where you play media with sound during most of your visits, and disables it on sites where you don’t. This way, Chrome gives you a personalized, predictable browsing experience.”

Google Chrome va invata in timp tabieturile tuturor utilizatorilor, insa pana cand se va intampla asta, va trebui sa fiti constienti de faptul ca veti mai fi enervati de clipurile video care pornesc automat in browser. Din fericire pentru noi, Google Chrome va invata destul de rapid cum sa blocheze clipurile video, dar va trebui sa aveti putina rabdare pana cand se va intampla asta, si va trebui sa opriti manual redarea clipurilor in fiecare website pentru ca sistemul sa devina eficient.

2 COMENTARII