Primele Antene 5G sunt deja Active in Europa

Primele antene 5G au fost deja activate in Europa, unul dintre cei mai mari operatori de telefonie mobila anuntand in mod oficial planurile pentru 2018.

Primele Retele 5G Active Europa

Primele antene 5G au fost lansate deja in Europa, unul dintre cele mai mari grupuri telecom din lume anuntand ca are deja active serviciile in unele dintre pietele de pe continent, dar nu de mult timp. Vorbim despre grupul Deutsche Telekom, cel care detine operatorul Telekom Romania, compania avand in Europa cateva antene 5G active in momentul de fata, Berlin fiind unul dintre orasele in care operatorul vrea sa amplaseze antene 5G pana la sfarsitul verii.

Deutsche Telekom a pornit deja reteaua 5G din Berlin, deocamdata doar pentru testare, insa intentioneaza deasemenea sa instaleze inca 70 de antene similare in alte 20 de locatii din tara pana la sfarsitul verii, poate inclusiv in alte tari din grup. Cei de la Deutsche Telekom intentioneaza sa extinda disponibilitatea retelelor 5G gradual in cat mai multe locatii din Europa, asa ca e foarte posibil sa vedem anunturi interesante facute inclusiv pentru Romania de catre cei de la Telekom.

Primele Antene 5G sunt deja Active in Europa

Deutsche Telekom este, daca nu ma insel, primul operator de telefonie mobila din Europa care anunta activarea primelor retele 5G, insa ar trebui sa vedem, cel mai probabil, anunturi similare facute de catre cei de la France Telecom. Cei de la Orange si-au anuntat intentiile de a lansa retelele 5G pana in 2020, la fel ca Deutsche Telekom, iar acestea ar trebui sa fie disponibile inclusiv in Romania, chiar daca dupa activare vor fi facute doar teste.

“Deutsche Telekom announced the “first 5G antennas in Europe” are now live, as the operator updated on progress it has made towards its plans to launch the technology in 2020. Deutsche Telekom said the antennas, located in six cells across the city of Berlin, supported “the new communications standard” and were now operating in real-world conditions on its network.”

Retelele 5G din Europa ar urma sa devina active in urma celor din SUA, sau Asia, acolo lucrurile progresand intr-un ritm ceva mai alert, asa cum s-a intamplat si cu extinderea retelelor 4G din urma cu cativa ani. Tehnologia 5G se apropie cu pasi repezi de lansarea, insa va trebui sa mai asteptam cam un an si jumatate pana cand o vom putea folosi, insa din acel punct vom avea cu siguranta o experienta complet diferita de utilizare a internetului mobil.

7 COMENTARII

  1. Eu spun asta de un an jumatate. Lucrez pentru telekom de ceva timp si am montat 5g-ul de at ( intr-un post am atasat si poze cu testele de 5g). Berlinul are mare acoperire. In 2 saptamani incepem pe zona de Hamburg. Proiectul este urias (toata Germania) si consta in modernizarea tuturor site-urilor de la 2g pana la la 5g. Tehnica folosita este Huawei.

  2. Nu cred. Am lucrat 4 ani pe rollout in zona Hh , Bremen, Bremerhaven, etc. Urmeaza din ianuarie si zona aceea cu swapuri.