Apple: Proces URIAS din cauza MacBook-urilor Proaste

Apple are deschis un nou proces cu impact major din cauza unor problemepe care cele mai recente modele de MacBook-uri le genereaza pentru clientii sai.

Apple Proces URIAS MacBook Proaste

Apple are deschis un nou proces impotriva sa, iar de aceasta data vorbim despre unul colectiv, in care mii de posesori de MacBook Pro cu Touch Bar se plang de calitatea produselor. Mai exact, noul mecanism fluture pentru tastatura MacBook Pro cu Touch Bar este foarte prost gandit si se strica usor, iar clientii vor reparatii gratuite si compensatii de la Apple.

MacBook Pro cu Touch Bar nu este singurul model afectata, MacBook 12 inch avand aceeasi problema, tastele stricandu-se daca firmituri, sau praf, intra sub ele. Problema este ca noul mecanism fluture pentru tastatura este atat de complex, incat repararea problemelor este costisitoare, dupa expirarea garantiei.

Apple: Proces URIAS din cauza MacBook-urilor Proaste

Cei care au deschis procesul impotriva Apple spun ca americanii ar fi stiut de faptul ca tastaturile sunt proaste, mai ales ca primele plangeri au inceput sa apara la putin timp dupa lansarea MacBook 12 inch. Mai mult decaat atat, Apple a recomandat folosirea de aer comprimat pentru a curata tastele de mizerie, insa stia ca solutia nu functioneaza.

“Apple’s butterfly keyboard and MacBook are produced and assembled in such a way that when minimal amounts of dust or debris accumulate under or around a key, keystrokes fail to register. The keyboard defect compromises the MacBook’s core functionality. As a result of the defect, consumers who purchased a MacBook face a constant threat of non-responsive keys and accompanying keyboard failure.”

Interesant este ca Apple a depus in 2016 spre inregistrare un brevet de inventie pentru tastaturi dedicate MacBook care sunt rezistente la praf si firmituri, deci stia de probleme. In ce fel va fi afectata in proces nu stie nimeni, mai ales ca MacBook Pro cu Touch Bar a fost lansat dupa inregistrarea brevetului, deci ar putea plati despagubiri clientilor afectati.

16 COMENTARII

  1. Apple ar trebui sa mai “incurce” premium cu fiabilitatea, ca nu poti doar sa jupoi lumea fara sa le garantezi nimic …

  2. pai ai garantie 1 an peste tot, si 2 ani in f multe alte tari..deci garantii ai…si plus ca acum mai mult ca sigur Apple va face o actiune pt toti cei afectati schimbare gratis

  3. Pe dracu calitate proasta. Am scapt o cana cu ceai de musetel peste tastatura macbook-ului meu touchbar late 2017. n-are nici pe dracu. Functioneaza in continuare.

  4. Hai pe bune acum, toți baga ca porci în ei deasupra MacBook urilor? Nu cred…. 1,2 hai 3, dar nici în cazul asta un pic de praf sau apa, suc și alcool sa strice laptopul
    Calitatea la Apple cam lasă f des de dorit

  5. Deci nu mai fac produse de calitate. Ci doar se diferențiază ca fiind de calitate după prețul mare perceput. Dacă continua așa , prevăd faliment.