Prima Retea Mobila de 10 Gbps va fi Lansata in 2018

Prima retea de telefonie mobila cu viteze de internet de pana la 10 Gbps va fi lansata in cursul anului 2018 ca o adevarata premiera pentru industrie.

Retea Mobila 10 Gbps Lansata 2018

Prima retea de telefonie mobila care va putea oferi viteze de navigare pe internet de pana la 10 Gbps urmeaza sa fie lansata chiar in cursul acestui an, desi nici macar cele de 1 Gbps nu sunt populare. SK Telecom, una dintre cele mai mari retele de telefonie mobila din Coreea de Sud, a anuntat crearea infrastructurii impresionante pentru tara in urmatoarele luni.

In prima parte a anului operatorii de telefonie mobila vor imbunatati retelele existente pentru a oferi viteze de internet de pana la 2.5 Gbps pentru clienti, insa in T2 2018 uneoe vor creste la 10 Gbps. SK Telecom are deja retele mobile de 2.5 Gbps in Coreea de Sud deja, iar clientii pot naviga pe internet la viteze uriase si pot face streaming 4K in voie oricand doresc.

Prima Retea Mobila de 10 Gbps va fi Lansata in 2018

SK Telecom urmeaza sa adopte o tehnologie numita GPON pentru a oferi viteze de internet mobil de pana la 10 Gbps, insa pe termen lung acestea pot creste pana la 52.5 Gbps. Desi SK Telecom va va avea si retele de 10 Gbps in Coreea de Sud in 2018, operatorul pune accentul pe cele de 2.5 Gbps, ele urmand a avea acoperire nationala de 80% pana in 2020.

“In a large number of network broadband rankings, South Korea’s network speed has always been one of the best, and now South Korea’s telecom operators intend to deploy 2.5Gbps networks, and even hit 10Gbps in the second half. SK said that in order to support such a high-speed network, they have adopted GPON technology. The single-line design is up to 52.5Gbps and can support 128 homes.”

Avand in vedere ca putine tari din lume ofera abonamente fixe de internet cu viteze de 1 Gbps la preturi rezonabile, ceea ce se intampla in Coreea de Sud pare complet ireal. Desigur ca vorbim totusi despre o tara unde se pune foarte mare accent pe avansurile tehnologice, asa ca nu va fi greu de crezut ca retelele de 10 Gbps vor fi extinse rapid si pe suprafete mari.