Face ID va deveni mai Sigur si mai Greu de Copiat

Face ID va deveni mult mai sigur si mai greu de copiat, compania Apple pregatind o noua tehnologie menita sa imbunatateasca sistemul de recunoastere faciala.

Face ID Sigur Greu Copiat

Face ID din iPhone X va avea parte de imbunatatiri majore in viitor, compania Apple dorind sa faca sistemul de recunoastere faciala si mai sigur decat este acum, el urmand a fi deasemenea mai greu de copiat. Mai exact, compania Apple vrea sa implementeze pentru Face ID o tehnologie care va scana venele de pe fetele utilizatorilor pentru a face recunoasterea faciala, aceasta schimbare facand sistemul mult mai sigur decat acum.

Face ID va putea detecta tiparele venelor de pe fetele utilizatorilor pentru identificare, sistemul fiind atat de complex incat ar urma sa ofere o acuratete atat de mare incat ar putea deosebi chiar si gemeni. In momentul de fata gemenii pot pacali Face ID pentru a face debocarea faciala a telefoanelor, insa unii au demonstrat si ca nu e neaparat necesar ca fratii sa fie gemeni pentru ca sistemul Face ID sa fie pacalit pentru deblocare.

Face ID va deveni mai Sigur si mai Greu de Copiat

Face ID Sigur Greu Copiat 1

Face ID ar folosi in continuare lumina infrarosie pentru a detecta venele de sub pielea utilizatorilor, lumina reflectata inapoi fiind inregistrata de catre camera TrueDepth a telefoanelor iPhone ale Apple. In baza imaginilor inregistrate se creeaza o reprezentare 3D a fetei utilizatorului impreuna cu tiparele venelor, iar asa Face ID va sti sa recunoasca persoana care detine telefonul respectiv, impiedicand astfel si pacalirea cu poze, sau masti.

“Imaging apparatus includes an image capture device, which includes an optical transmitter, which is configured to emit one or more pulses of infrared radiation toward an area containing a body surface of a living subject, and an optical receiver, which is configured to receive the pulses reflected from the body surface and to generate an output indicative of a modulation of the pulses by tissue below the body surface.”

Apple spune ca sistemele de acest gen sunt deja folosite pentru autentificarea in baza palmelor mainilor, iar ele sunt extrem de exacte, asa ca pot fi utilizate inclusiv pentru a identificare faciala a utilizatorilor. De cat timp ar putea avea nevoie Apple pentru a aduce acest sistem pentru Face ID este greu de spus, insa cei din Cupertino vor incerca cu siguranta sa imbunatateasca recunoasterea faciala, care oricum nu este perfecta si are destule probleme.