Viitorul Smartphone-urilor a fost DECIS, iata cum vor Arata

Viitorul smartphone-urilor a fost decis deja, producatorii asiatici stabilind ce fel de design vor folosi pentru telefoanele ce vor fi lansate in urmatorii ani.

Viitorul Smartphone DECIS Arata feat

Viitorul smartphone-urilor a fost deja decis de catre producatorii asiatici de ecrane pentru telefoane mobile, intr-o recenta conventie din Asia fiind dezvaluite si planurile acestora. Principalii producatori de ecrane LCD si OLED isi vor concentra in urmatorii ani productia pe ecrane care acopera intregul panou frontal al carcasei, fie ca mai au si decupaj, sau nu.

In imaginea de mai jos puteti vedea un smartphone nou anuntat de catre Lenovo, el avand un ecran care acopera tot panoul frontal, fara a avea vreun decupaj vizibil undeva. Producatorii asiatici de ecrane se concentreaza tot pe ecrane de acest gen, care au o rata de aspect 18:9, inlocuind-o pe cea 16:9, care a fost folosita la scara larga pana acum.

Viitorul Smartphone-urilor a fost DECIS, iata cum vor Arata

Viitorul Smartphone DECIS Arata 1

Avand in vedere ca Android P a fost configurat pentru a “imbratisa” ecranele care au decupaj in partea superioara, era clar ca intreaga industrie se indreapta spre o schimbare majora. Interesul pentru asemenea ecrane este foarte mare nu doar de la marii producatori de smartphone-uri, ci si de la cei mai mici, asa ca producatorii de ecrane vor acoperi cererea fara probleme.

” …most of China’s panel suppliers are actively developing 18:9 all-screen and profile-cut panels in response to demand from the handset sector. The rapid shift of specifications from 16:9 to 18:9 aspect ratio and the adoption of profile-cut panels for high-end smartphones have actually extended to WVGA panels for entry-level models. Additionally, LTPS and IGZO TFT LCD panel makers have also begun to utilize their respective technologies to produce HD panels in addition to the previous focus of higher-end Full HD or above panels.”

Aceasta schimbare a venit initial cu Essential Phone, care a fost primul telefon cu un decupaj in ecran, insa Apple a facut-o populara pentru toata lumea, iar lucrurile vor continua asa. Viitorul este al telefoanelor care nu mai au margini, eventual si al celor care nu mai au decupaje, insa ramane de vazut cat de scumpa va fi adoptia si cati vor dori sa plateasca pretul.