HomePod: Iata CATE Unitati a Vandut Apple pana acum

HomePod a avut parte de vanzari sustinute in primele saptamani dupa lansare, insa acum aflam si primele informatii privind vanzarile totale ale boxei inteligente.

HomePod CATE Unitati Vandut AppleHomePod CATE Unitati Vandut Apple

HomePod este prima boxa inteligenta lansata de catre compania Apple pentru utilizatorii din lumea intreaga, cei din Cupertino incercand sa arate ca nu au ramas in urma competitiei. Google, Amazon si alti producatori au boxe inteligente de cativa ani, insa cei de la Apple au reusti abia acum sa aduca pe piata un produs din aceasta categorie, iar HomePod a inceput relativ bine.

HomePod s-ar fi vandut in aproximativ 600.000 de exemplare in T1 2018, compania Apple insumand mai putin de 10% din piata boxelor inteligente, in care s-au vandut 9.2 milioane de unitati. Amazon a vandut 4 milioane de unitati, Google 2.4 milioane de unitati, iar cei de la Alibaba 700.000 de unitati, deci Amazon detine 43.6% din piata, deocamdata.

HomePod: Iata CATE Unitati a Vandut Apple pana acum

Google si-a dublat cota de piata de la 12.4% in T1 2017 la 26.5% in T1 2018, asa ca Apple are concurenta serioasa in aceasta piata, pe are vrea deasemenea sa o domine. Partea interesanta este ca Amazon a pierdut o buna cota de piata dupa lansarea HomePod, scazand sub 50%, insa vorbim si despre concurenta de la alti producatori globali.

“According to the latest quarterly research from Strategy Analytics, global smart speaker shipments reached 9.2 million units in Q1 2018. Market leader Amazon is estimated to have shipped an impressive 4 million smart speakers during the quarter though its global market share has nearly halved from the same period last year. Google and Alibaba consolidated their number two and three rankings while Apple became the fourth largest smart speaker brand worldwide following the launch of the HomePod in February 2018.”

HomePod a avut parte de un inceput cu vanzari bune, insa acestea au scazut mult dupa primele saptamani in care entuziastii s-au grabit sa cumpere noul produs al companiei Apple. Din pacate Siri si actualizarile care au stricat functionalitatea HomePod au indepartat unii utilizatori, asa ca ramane de vazut ce viitor va avea boxa inteligenta pentru Apple.