Impartirea Facebook este Ceruta tot mai Intens

Facebook este atacata iarasi de grupuri pentru protectia consumatorilor care cer impartirea serviciilor americanilor in diverse companii separate.

Impartirea Facebook Ceruta Intens

Facebook este una dintre cele mai mari companii de pe planeta, iar acest lucru a atras atentia unui numar foarte mare de persoane din diverse medii, insa acesta nu este in mod neaparat un lucru bun. Conform unor informatii aparute astazi, multiple grupuri dededicate protejarii drepturilor consumatorilor cer impartirea companiei Facebook in mai multe entitati din cauza monopolului pe care il are cu reteaua de socializare si aplicatiile de mesagerie.

Facebook detine WhatsApp, Instagram si Facebook Messenger, aceste trei servicii avand impreuna peste 3 miliarde de utilizatori in lumea intreaga, iar acest lucru nu este pe placul multor persoane. In aceasta idee, grupurile pentru protejarea consumatorilor le cer autoritatilor americane sa imparta fiecare dintre aceste servicii in companii separate pentru a fi mult mai usor de controlat, iar desigur ca Facebook nu vrea acest lucru vreodata.

Impartirea Facebook este Ceruta tot mai Intens

In SUA a fost lansata o petitie care cere “eliberarea de Facebook” si impartirea puterii pe care compania americana o are la nivel global multumita multiplelor servicii pe care le detine in momentul de fata. Ideea aceasta nu apare pentru prima oara in spatiul public, cei de la Facebook incercand sa administreze scandalul Cambridge Analytica intr-un asemenea mod incat autoritatilor sa nu le vina idei de acest gen la cererile utilizatorilor.

“Facebook has a radical amount of power, on top of a business model based on addicting and manipulating users. The FTC has the authority to re-establish choice, competition, and innovation, and free us from Facebook’s sprawling monopoly. They should use it.”

Facebook stie foarte bine cat de periculoasa ar fi impartirea companii in diverse subsidiare separate, dar si cat de problematica ar fi impunerea de restrictii pentru platformele pe care le detine, asa ca va lupta cu siguranta pentru a impiedica asta. Facebook este o companie foarte mare, cu o putere enorma la nivel global, iar orice fel de tentative ar fi pentru a o imparti, este foarte greu de crezut ca vreun stat va putea reusi sa faca asta fara o lupta apriga cu americanii.

6 COMENTARII

  1. Doamne! E gratuit pentru utilizatoti! Tot! Ce mai vor? Monopolul dispare cand vor face si altii retele/platforme similare, bine puse la punct, cum s-a ridicat Whatsapp pan’ sa-i cumpere Zuckerberg. Simplu!

  2. A mai fost o faza cand RDS au vrut sa cumpere UPC dar consiliul concurentei s-a opus. Vezi, Doamne, monopol! Insa, de curand, UPC a fost cumparat de Vodafone. N-a cârât nimeni!

  3. Și dacă apare o companie precum Alphabet care să dețină toate companile, care ar fi diferența față de situația actuală?

  4. Dacă UPC ar fi fost cumpărată de RCS, ar fi fost un monopol pe piața serviciilor fixe; VDF avea un procent apropiat de zero deci achiziția nu schimbă fundamental piața.