UBER: RECORD de Utilizatori inscrisi in Romania

UBER a anuntat un record de utilizatori inscrisi pentru a folosi aplicatia in cele 4 orase din Romania, numarul fiind surprinzator de mare pentru tara noastra.

UBER RECORD Utilizatori inscrisi Romania

UBER a anuntat astazi ca a atins un unmar record de utilizatori inregistrati in Romania pentru a folosi serviciile aplicatiei de transport de persoane, ea fiind disponibila deocamdata intr-un numar limitat de orase. Conform companiei UBER are 1 milion de utilizatori inscrisi in Romania in momentul de fata, dintre care 700.000 doar din Bucuresti, adica aproape jumatte din populatia capitalei are un cont in platforma, ceva destul de greu de crezut.

UBER a atins aceasta cifra la doar 3 ani de la lansarea serviciului in Romania, extinderea in Cluj Napoca, Brasov si Timisoara contribuind la cresterea numarului de persoane care folosesc aplicatia pentru transport. Utilizatorul cu numarul 1 milion al UBER este o tanara de 27 de ani care locuieste in Bucuresti, ea primind drept premiu 100 de curse gratuite in cadrul platformei, deci are cu ce se deplasa o perioada foarte lunga de timp de acum inainte.

UBER: RECORD de Utilizatori inscrisi in Romania

UBER s-a lansat ca un serviciu care este o alternativa pentru taxi-urile clasice din Romania, nu este in mod neaparat mai ieftin totdeauna, dar in general soferii si masinile sunt cu o “clasa” peste cele de taxi. Preturile foarte apropiate de cele ale serviciului de taxi reprezinta principalul motiv pentru care UBER a crescut atat de mult in Romania, si motivul pentru care multi romani, printre care ma numar, il prefera in detrimentul taxi-urilor clasice.

“Depășirea pragului de 1 milion de utilizatori arată că, în acești trei ani, am trecut de la un serviciu de nișă, mai ales pentru tineri, la un serviciu de masă. Am devenit o parte importantă din sistemul de mobilitate al orașelor mari, alături de transportul în comun și de taxi. Vom face tot ce ține de noi să continuăm să oferim în România un serviciu sigur, transparent și de încredere, așa cum facem în alte peste 600 de orașe din 77 de țări. Susținem cu tărie o reglementare progresistă a serviciilor noi, de tip ridesharing, și suntem încrezători că autoritățile vor decide să încurajeze progresul tehnologic.”

UBER a dus in toata aceasta perioada o lupta surda cu autoritatile din Romania, care cauta orice fel de motive pentru a putea interzice platforma, un recent proiect de ordonanta de urgenta a Guvernului Romaniei parand sa faca exact asta. UBER nu este un serviciu fara probleme, nu este un serviciu pe care te poti baza tot timpul, insa in comparatie cu serviciile standard de taxi, este net superior, sau cel putin aceasta a fost experienta mea pana acum.