Guvernul Romaniei e Hotarat sa INTERZICA UBER, Taxify, sau Clever Taxi

Guvernul Romaniei este hotarat sa interzica UBER, Taxify, sau Clever Taxi, o ordonanta de urgenta fiind deja in dezbatere publica pentru a anunta schimbarile.

Guvernul Romaniei INTERZICA UBER, Taxify, Clever Taxi

Guvernul Romaniei e hotarat sa interzica UBER, Taxify, Clever Taxi, Star Taxi, sau orice aplicatii care permit chemarea unui taxi folosind o aplicatie pentru smartphone, adica exact ceea ce cer taximetrisii pe care nimeni nu-i mai vrea. Pe data de 18 mai Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a publicat pentru dezbatere publica o ordonanta de urgenta care urmeaza sa modifice legea privind transportul in regim de taxi.

Guvernul Romaniei vrea sa modifice legea intr-un asemenea mod incat doar firmele de taximetrie cu dispecerat radio sa poata face transport de persoane in regim de taxi, iar restul sa adere la acest sistem, sau sa fie interzise. UBER, Taxify, Clever Taxi, Star Taxi urmeaza sa intre in ilegalitate daca aceasta ordonanta de urgenta a Guvernului Romaniei va fi adoptata si publicata in Monitorul Oficial, insa unii avocati spun ca ea ar fi nelegala, lucru total posibil.

Guvernul Romaniei sustine ca urgenta din spatele adoptarii acestei ordonante este data de “creşterea activităţilor de transport de persoane în regim de taximetrie cu încălcarea prevederilor legale”, de “imposibilitatea sancţionării faptelor de piraterie în transportul de persoane în regim de taximetrie”, sau de “necesitatea stringentă a scăderii evaziunii fiscale generată de practicile ilicite în transportul rutier de persoane în regim de taximetrie”.

Guvernul Romaniei e Hotarat sa INTERZICA UBER, Taxify, sau Clever Taxi

Ultimul argument al Guvernului Romaniei este foarte comic, din moment ce vasta, dar vasta, majoritate a soferilor de taxi nu dau bonuri pentru curse, cer bacsis, iar cand le ceri bon, parca le-ai cere sa-ti dea ei bani. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care lumea prefera UBER, Taxify, Clever Taxi, Star Taxi, deoarece acolo nu ti se cer lucruri de genul acesta, nu sunt refuzate cursele, nu trebuie sa suporti diverse obiceiuri nepotrivite, etc.

“„Proiectul de Ordonanță privind modificarea legii taximetriei este în opinia mea profund nelegal, acesta încălcând legislația europeană (de exemplu Directiva privind serviciile, Directiva privind prevenția barierelor tehnice în calea comerțului și Directiva privind comerțul electronic). Practic, prin acest proiect de Ordonanță, vor fi interzise aplicații precum Star Taxi și Clever Taxi, deși acestea se bucură de garantarea libertății internetului și comerțului, fiind operatori ai societății informaționale și actori ai economiei colaborative.”

Guvernul Romaniei ar putea incalca unele directive europene cu aceasta ordonanta de urgenta, conform cel putin a unui avocat, insa asta probabil nu va opri adoptarea ei, mai ales ca e suficient sa fie in vigoare o perioada scurta de timp pentru ca serviciile sa fie amendate. Mai mult decat atat, soferii pot fi amendati, deoarece ordonanta modifica legea transportului de persoane in regim taxi, iar politia ar putea aplica amenzi chiar daca nu se face transport in mod repetat, asa cum prevede legea acum.

UBER, Taxify, Clever Taxi si Star Taxi isi vor pune cu siguranta avocatii la treaba pentru a incerca sa opreasca adoptarea acestei ordonante de urgenta, care le va bloca intreaga activitate chiar din momentul in care va intra in vigoare. Desigur ca pana in acel punct mai este foarte mult, dar chiar si asa, daca folositi UBER, Taxify, Clever Taxi, Star Taxi, atunci este bine sa stiti ce s-ar putea intampla in urmatoarele saptamani.

13 COMENTARII

  1. Cică o decizie foarte buna, dacă te du e ma-ta cu mașina unde ai nevoie normal ca nu îți pasa, când nu stai in București sa ai parte de toți cocalarii in toate jegurile de taxiuri.

  2. mai bine sa scoata din circulatie masinile mizerabile, taximetristii libidinosi care put a fum sau chiar vin la comanda fumand, cele din care se rup bucati si nu au voie sa aiba ITP valabil, sa testeze din nou toti soferii de taxi pt ca 90% dintre ei nu cunosc regulile de circulatie si apoi sa interzica aplicatiile. ce tara de kkt avem.

  3. eu as fi de parere ca trebuie ecologizat in prima faza transportul in regim taxi mai ales in bucuresti si apoi sa vorbim de firmele si taximetristii ce vor sa mai ramana in picioare pe piata nu toti imputitii cu tupeu pe strazi cu masini vai de ele cu fumul de furnal taras de nu mai au loc alti participanti la trafic de ei.

  4. Un guvern minunat, interesele persoanle sau ale apropiatilor evazionisti primeaza in Romania, in statistici In ultimul an, Uber a platit taxe mai mari decat toti taximetristii la un loc, ca sa nu mai zic de conditii civilizate de transport

  5. Sincer stirea nu ma mira. Ma mira daca era ceva facut corect de acest GUVERN. Dar asa daca vad ca fac un alt KKT inseamna ca se mentin.

    Din cauza idiotilor ramanem si fara dezvoltare si cu mentalitatea veche, in cazul acesta taxiutile galbene care in proportie de 95% sunt niste jegosi in miscare. (Imi pare rau pentru ceilalti 5% dar au posibilitatea de a se muta la UBER)

    Ps: pentru cei 95%. Nu va chinuiti sa imi raspundeti la postare. Mai bine pierdeti timpul facand curat in masini.

  6. Foarte bine , sa între in legalitate , așa vom avea cu toții de câștigat , aici mă refer la noi cei ce folosim astfel de servicii . Eu am folosit atât Taxi cât și Uber, sunt in mare parte mulțumit de ambele , probleme exista in ambele părți, mai multe la taxi pentru ca sunt mai vechi pe piața , dar vor fi și la Uber din ce in ce mai mulți “libidinosi” . Cât despre aveai jegosi de taximetriști … eu m-am ferit întotdeauna și nu am avut niciodată surprize neplăcute .

  7. Eu nu stiu ce credeti voi , dar atat la taxi cat si la uber sunt niste ratati. Credeti ca mai sunt taximetristii care erau odata? Taximetristi de meserie? Stiti cine e acum taximetrist ? Orice tigan care nu isi ia bacul si nu face ceva bun cu viata lui. Vreti sa va povestesc cum un tigan din uber mi-a injurat prietena ca a trantit usa la masina? Oameni buni , taximetristii s-au dus pe apa sambetei la fel ca toata societatea romaneasca. Fie ca interzicea Taxi fie ca interzicea uber era acelasi drac. Ambele sunt la fel