WhatsApp: ATENTIE la aceasta Problema URIASA

WhatsApp are o problema foarte serioasa zilele acestea, un avertisment foarte serios fiind facut pentru utilizatorii care folosesc aplicatiile iPhone si Android.

WhatsApp ATENTIE Problema URIASA

WhatsApp este cea mai mare retea de mesagerie de pe planeta in momentul de fata, iar in acest weekend a fost dezvaluita o problema extrem de grava care ii vizeaza pe utilizatorii mai creduli ai platformei. Conform unor publicatii din Marea Britanie, un numar substantial de utilizatori ai WhatsApp au primit mesaje false care erau acute pentru a genera impresia ca sunt trimise de catre Booking.com, insa in realitate veneau de la hackeri.

WhatsApp a fost folosita de catre hackeri pentru distribuirea de mesaje prin care li se spunea oamenilor ca website-ul Booking.com a fost compromis de catre hackeri, si ca este necesara schimbarea parolei pentru cont. Oamenilor li se furniza in mesajul de pe WhatsApp si un link pe care sa il acceseze pentru a isi schimba parola, insa desigur ca el ii directiona pe oameni spre website-ul hackerilor, unde acestia isi introduceau numele de utilizator si parola fara sa stie ca ele ajung la hackeri.

WhatsApp: ATENTIE la aceasta Problema URIASA

WhatsApp nu poate controla acest fenomen pentru ca nu poate controla ceea ce trimit hackerii prin platforma sa, iar cei de la Booking.com au afirmat ca website-ul lor nu a fost compromis in vreun fel de catre hackeri. Pe de alta parte, cei de la Booking.com au confirmat faptul ca atacul facut de catre hackeri prin intermediul WhatsApp a afectat un numar de clienti ai serviciilor sale, acestia, impreuna cu unele hoteluri, urmand a fi compensati/e.

“Cyber thieves are sending Booking.com customers bogus texts warning of a security breach in a bid to steal cash. Victims of the scam were told via Whatsapp and text messages that due to a security breach they must change their account password.  However once they clicked on the link given in the message the hackers had full access to the customers booking details.”

WhatsApp este folosita destul de des de catre hackeri pentru a pacali oameni creduli, iar asta pentru ca exista suficient de multe persoane incapabile sa isi dea seama ca unele mesaje nu provin de la persoana/compania de la care cred ele ca ar proveni. Din pacate, in viitor este de asteptat ca atacuri similare sa aiba loc prin WhatsApp, cel de acum parand sa fie oprit temporar, insa hackerii pot trimite oricand si oricui mesaje fara ca cineva sa ii poata opri.