WhatsApp ATACA Apple si Google cu o Functie Neasteptata

WhatsApp ataca Apple si Google cu o functie complet neasteptata, cei de la Facebook punand presiune pe competitori pentru a oferi functii noi utilizatorilor.

WhatsApp ATACA Apple Google Functie

WhatsApp devine tot mai curajoasa iar conform unor informatii aparute zilele trecute, compania detinuta de catre Facebook vrea sa atace Apple si Google cu un nou sistem la care putina lume se astepta vreodata. WhatsApp testeaza de cateva luni in India un sistem de plati mobile intre utilizatori, testele parand sa fie un real succes, asa ca acum compania americana vrea sa lanseze public serviciul, incheind intelegeri cu unele banci.

WhatsApp vrea sa concureze cu Apple Pay Cash si Google Pay pentru transferuri de bani prin aplicatii de mesagerie, cei de la Apple lansand acum putin timp functia, in timp ce Google are ceva similar de ceva vreme. Cei de la Facebook au implementat pentru Facebook Messenger o functie similara pentru transferuri de bani, ea avand un grad moderat de succes, insa se pare ca WhatsApp va incerca sa ofere acest serviciu deasemenea.

WhatsApp ATACA Apple si Google cu o Functie Neasteptata

WhatsApp va lansa oficial sistemul de transferuri de bani pentru indieni deocamdata, insa avand in vedere ca Facebook a oferit functionalitate similara in SUA, si alte tari, este foarte posibil ca americanii si unii europeni sa aiba functia in curand. Marea problema cu functiile de acest gen sta in acordul dintre compania dezvoltatoare a aplicatiei si bancile care trebuie sa autorizeze platile, insa probabil WhatsApp va avea o solutie simpla pentru a oferi functionalitatea oriunde.

“Facebook Inc. is set to offer its WhatsApp payment services to the whole of India as early as next week in an attempt to win market share, even though its partners aren’t all ready. The messaging app will partner with HDFC Bank Ltd., ICICI Bank Ltd. and Axis Bank Ltd. to process the transfers, and State Bank of India will join once it has the necessary systems in place.”

WhatsApp pune presiune pe Apple si Google cu aceasta functie, deoarece fragmenteaza si mai mult piata transferurilor de bani de pe telefoane, insa existenta multiplelor optiuni pentru utilizatori este, in final, ceva foarte bun. WhatsApp nu a anuntat deocamdata cam cand ar intentiona sa ofere aceasta functionalitate si in afara Indiei, lansarea de acolo fiind programata pentru saptamana viitoare, deci va trebui sa mai asteptam pentru a fi oferite detalii privind distributia la nivel global.