Apple vrea sa CREASCA Profitul facut pentru Vanzarea de Mac-uri

Apple intentioneaza sa isi creasca substantial profitul generat din vanzarea de Mac-uri, o schimbare importanta fiind anuntata pentru partenerii sai.

 

Apple CREASCA Profitul Vanzarea Mac

Apple a purtat recent discutii cu unii parteneri care ii furnizeaza componente si i-a anuntat ca intentioneaza sa faca negocieri proprii pentru achizitionarea unor componente mai putin esentiale pentru fabricarea Mac-urilor. Mai exact, vorbim despre suruburi, componente metalice mai putin importante, componente din plastic folosite pentru asamblare, si alte astfel de componente care, aparent, sunt prea scumpe pentru Apple.

Apple vrea sa controleze mult mai atent ce fel de componente sunt cumparate pentru produsele sale, si vrea sa reduca substantial costurile de achizitie, afectand profitul partenerilor sai, dar crescandu-l pe cel propriu. Practic, companiile care furnizeaza procesoare, panouri de sticla, baterii, elemente pentru carcasa, etc, vor fi afectate de catre aceasta schimbare a companiei Apple, insa era de asteptat ca asa ceva sa se intample.

Apple vrea sa CREASCA Profitul facut pentru Vanzarea de Mac-uri

Pana acum, cei care asamblau produsele Apple cumparau componentele singuri si trimiteau facturile catre compania Apple, adaugand intre 10% si 15% din pretul componentelor pentru acest serviciu. Avand in vedere ca unii au devenit prea lacomi, cei de la Apple vor sa faca economii, iar ele urmeaza sa fie serioase din moment ce costurile de achizitie a unor componente pot scadea cu pana la 15%, sau mai mult, iar la milioane si milioane de componente, se aduna sume mari.

“Apple is reportedly to tighten its grip on the supply chains of new MacBook models through direct pricing negotiations with third-party suppliers of non-key parts such as screws, metallic parts and plastics parts needed for the production of key components by contracted suppliers, a move seen to significantly squeeze profit margins of contracted supply partners.”

Informatia vine in contextul in care Apple are deschise vreo 3 procese pentru ca a folosit tastaturi de proasta calitate in MacBook Pro-uri, laptop-uri exagerat de scumpe, care se pare ca au si materiale de proasta calitate. Faptul ca Apple vrea sa faca si mai mult profit din folosirea de materiale proaste in produse “premium” este doar ceva normal pentru compania americana, asa ca oricine e mirat de asta ar trebui sa se uite cu mare atentie la cum lucreaza Apple in principal pentru profit, si in subsidiar pentru a face produse care chiar sunt de calitate.