Apple si Samsung au Vazut DATELE TALE din Facebook

Apple, Samsung, Microsoft, Blackberry si alti zeci de producatori de telefoane mobile si tablete au avut acces neautorizat la datele Facebook a milioane si milioane de oameni.

Apple Samsung DATELE Facebook

Apple, Samsung, Microsoft, Blackberry si cam alti 56 de producatori de telefoane mobile, tablete, etc, au avut acces in mod neautorizat la datele tale din cadrul Facebook, conform celebrului ziar american New York Times. In baza unei investigatii facute de catre publicatie, toti acesti producatori ar fi avut ocazia de a accesa un anumit tip de date cu acordul utilizatorilor si al Facebook, insa ar fi accesat inclusiv si date pe care nu trebuiau sa le vada.

Facebook a confirmat faptul ca a incheiat acum 10 ani acorduri cu 60 de producatori de telefoane mobile, tablete, etc, pentru a le oferi acces la API-uri ale retelei de socializare, Apple, Samsung, Microsoft si Facebook fiind unii dintre cei mai cunoscuti. Facebook spune ca aceste companii au primit acces la anumite API-uri pentru a putea crea aplicatii speciale pe care utilizatorii sa le foloseasca, dar ca accesul lor la date ar fi fost limitat, desi se pare ca lucrurile n-au stat chiar asa.

Apple si Samsung au Vazut DATELE TALE din Facebook

Un reporter a reusit sa exploateze Blackberry Hub pentru a afla date despre prietenii sai pe are nu trebuia sa le vada, dar si date de la alte 300.000 de persoane care erau prieteni ai prietenilor, prietenilor sai. Aceste date au inclus si interesele acestora, evenimente la care au mers, plus multe alte detalii care ar putea fi folosite pentru a influenta viata respectivelor persoane prin reclame, iar regulile de folosire ale Facebook interzic clar asta.

“Facebook has reached data-sharing partnerships with at least 60 device makers — including Apple, Amazon, BlackBerry, Microsoft and Samsung — over the last decade. Facebook allowed the device companies access to the data of users’ friends without their explicit consent, even after declaring that it would no longer share such information with outsiders. Some device makers could retrieve personal information even from users’ friends who believed they had barred any sharing.”

Facebook se apara si spune ca accesul la date a fost obtinut de catre companii doar daca utilizatorii au ales sa le ofere acces la ee, insa stim deja din alte scandaluri ca nu e neaparat nevoie de accesul oamenilor pentru a vedea datele. Apple si Samsung sunt “capul de afis” in acest scandal pentru ca sunt doua dintre cele mai cunoscute companii, insa oare mai mira pe cineva faptul ca s-au accesat in mod neautorizat date de la Facebook ?

1 COMENTARIU

  1. De fapt Facebook, Google, Apple, etc dețin date personale de la utilizatori mult mai multe decât ar putea deține Huawei care din același motiv au fost interziși în SUA. Să vedem dacă FBI, etc… se sesizează și în cazul acestor companii și să le interzică. ?