watchOS 5: Noutatile Anuntate pentru Apple Watch

watchOS 5 isi face debutul in aceasta seara, compania Apple anuntand chiar in aceste momente toate noutatile importante pe care le-a pregatit pentru Apple Watch. Vorbim despre a cincea versiune a watchOS, una in care compania Apple implementeaza doar cele mai importante noutati menite sa faca smartwatch-urile sale cu adevarat interesante.

watchOS 5 Noutatile Apple Watch

watchOS 5 isi face debutul in aceasta seara, compania Apple anuntand chiar in aceste momente toate noutatile importante pe care le-a pregatit pentru Apple Watch. Vorbim despre a cincea versiune a watchOS, una in care compania Apple implementeaza doar cele mai importante noutati menite sa faca smartwatch-urile sale cu adevarat interesante.

Sanatate si Fitness

watchOS 5 aduce posibilitatea de a crea competitii cu prietenii nostri, care au durate de pana la 7 zile.

watchOS 5 va afisa notificari pentru utilizatori, astfel incat acestia sa stie daca au sansa de a castiga competitia, sau daca sunt pe cale sa o piarda.

watchOS 5 exercitii fizice

Apple a implementat noi tipuri de exercitii fizice, printre ele numarandu-se si Yoga.

watchOS 5 aduce pentru Apple Watch si un sistem automat care detecteaza momentul in care incepem o sesiune de fitness, chiar daca nu am pornit in prealabil monitorizarea.

Apple a implementat multe tipuri noi de exercitii fizice si monitorizarea lor, inclusiv optiuni pentru cadenta si alerta automata cand ne oprim din facut exercitii fizice.

Comunicare – Walkie talkie

watchOS 5 walkie talkie

watchOS 5 permite inregistrarea de mesaje vocale scurte printr-o functie noua numita Walkie Talkie, si probabil denumirea va este cunoscuta.

watchOS 5 va permite comunicarea mai usoara prin scurte mesaje vocale in acest mod, asa cum poate vorbi oricine cu o statie de emisie-receptie.

Functia Walkie Talkie foloseste Wi-Fi in watchOS 5, dar numai dupa ce ne conectam cu un alt prieten care se afla in apropierea noastra, functionalitatea aplicatiei fiind foarte simpla.

Noi fete si Siri

watchOS 5 fete noi

watchOS 5 aduce noi fete pentru Apple Watch, acestea oferind suport pentru afisarea de informatii despre sport, din harti, sau ritmul cardiac.

In tandem cu iOS 12, watchOS 5 va permite afisarea de scurtaturi pentru Siri, inclusiv sugestii pentru afisarea de scurtaturi noi.

watchOS 5 aduce posibilitatea de a vedea informatii personalizate de la aplicatii terte in fetele pentru ceasul inteligent.

watchOS 5 scurtaturi siri

Siri va fi mai usor de controlat incepand cu watchOS 5, acum simpla ridicare a mainii va permite controlarea Siri fara a mai rosti comanda „Hey Siri”.

Notificari interactive si Safari

watchOS 5 notificari interactive

Notificarile devin interactive, watchOS 5 permitand controlarea functiilor din aplicatii direct din ecranul ceasului.

watchOS 5 safari

watchOS 5 aduce inclusiv posibilitatea de a accesa pagini web direct pe ecranul ceasului, ca si cum am folosi Siri.

Podcasts

watchOS 5 aduce pentru Apple Watch posibilitatea de a asculta podcast-uri prin intermediul aplicatiei Podcasts de pe iPhone.

Wallet aduce posibilitatea de a salva carnete pentru studenti

watchOS 5 va aduce pentru elevi si studenti inclusiv posibilitatea de isi salva carnetele.

Lansare

watchOS 5 va fi lansat in versiune beta astazi, si in versiune finala in toamna.

mai multe imediat…

Articolul precedentiOS 12: NOUTATILE, IMAGINI SI LANSAREA
Articolul următortvOS 12: Noutatile pentru Apple TV
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.