iOS 12: Marea PACALEALA a Performantelor fata de iOS 11.4

iOS 12 are comparate performantele cu cele ale iOS 11.4 pentru a ni se arata ca promisiunile Apple privind performantele grozave nu sunt pe masura asteptarilor.

iOS 12 Comparatia Performantelor iOS 11.4

iOS 12 a fost lansat de catre compania Apple cu promisiunea ca va avea performante mult, mult mai bune multumita unor schimbari interne facute de catre companie. Vorbim despre reduceri cu pana la jumatate a timpilor necesari pentru accesarea aplicatiilor, sau cu reducerea cu 50% a timpului necesar pentru afisarea tastaturii pentru scriere.

Ei bine in clipurile video de mai jos puteti vedea cum s-au schimbat performantele in iOS 12 in comparatie cu iOS 11.4 pe cateva modele de telefoane iPhone, iar imbunatatiri exista. Cei de la Apple au prezentat schimbarile procentuale, iar acolo diferentele par uriase, insa in utilizarea zilnica observam ca diferentele intre timpii de deschidere ai aplicatiilor sunt mult mai mici.

iOS 12: Marea PACALEALA a Performantelor fata de iOS 11.4

iPhone 5S, de exemplu, este usor mai rapid in iOS 12 fata de iOS 11.4, insa diferentele nu sunt “de la cer la pamant”, deci nu trebuie sa va asteptati la ceva mai substantial decat placebo. In cazul iPhone 6S vedem ca pornirea se face mai greu, iar in cazul aplicatiilor lucrurile sunt usor difernte, insa diferente colosale fata de iOS 11.4 nu exista, cel putin deocamdata.

In cazul iPhone 8 performantele iOS 12 in raport cu iOS 11.4 par sa fie similare, adica pornirea se face mai greu, iar in aplicatii nu exista difetenele majore pe care le anunta Apple. Per total, iOS 12 pare sa aiba unele animiatii cu durata putin mai mica decat in iOS 11.4, insa diferentele sunt minore, iar in benchmark-uri nu se schimba absolut nimic.