iOS 12 – TOP 86 dintre cele mai IMPORTANTE Noutati

iOS 12 are prezentate 86 dintre cele mai importante noutati pentru iPhone, iPad si iPod Touch, compania Apple listand exact ceea ce trebuie sa stim despre actualizare.

iOS 12 TOP 87 IMPORTANTE Noutati

iOS 12 a avut foarte multe noutati anuntate de catre compania Apple in cursul noptii trecute, insa cei din Cupertino s-au gandit sa le grupeze pentru ca toata lumea sa le afle. In total sunt peste 200 de noutati in iOS 12, insa majoritatea reprezinta rezolvari de probleme, imbunatatirea anumitor functii si alte schimbari minore care nu prea conteaza.

iOS 12 are totusi prezentate in lista de mai jos 86 de schimbari despre care ar trebui sa stii, si cu care cei de la Apple se mandresc in momentul de fata. Vorbim despre o lista cu multe dintre noutatile iOS 12 care au fost prezentate si de catre Apple in cadrul conferintei de aseara, asa ca unele dintre ele v-ar putea fi destul de cunoscute.

iOS 12 – TOP 86 dintre cele mai IMPORTANTE Noutati

  1. Lucrurile pe care le faci în fiecare zi sunt mai repede decât oricând – pe mai multe dispozitive. iOS a fost revizuit pentru performanțe îmbunătățite pe dispozitive încă din iPhone 5s și iPad Air.
  2. Animațiile sunt mai fluide în sistem. Deci, când faceți lucruri cum ar fi aducerea Centrului de Control, glisați în timp ce efectuați multitasking sau derulați în aplicații, este mai fluid și mai receptiv.
  3. Aplicațiile sunt lansate mai rapid în utilizarea zilnică. Și când vă împingeți dispozitivul iOS la limită, multitasking între o mulțime de aplicații, acestea se lansează până la 2x mai repede.
  4. Tastatura apare mai repede și tastarea este mai receptivă.
  5. Până la 70% mai rapid treceți spre Camera – Trecerea la Camera de pe ecranul de blocare se întâmplă mai repede, astfel încât să nu pierdeți niciodată un moment.
  6. Până la două ori mai rapid afișarea colii sub sarcină – Fișa Partajare apare mai repede decât oricând, mai ales dacă aveți o mulțime de extensii de partajare instalate.
  7. Face apelurile FaceTime simultan cu până la 32 de participanți.
  8. Faceți audio și video – Răspundeți la apelurile primite Group FaceTime cu video sau audio pe iPhone, iPad și Mac, sau vă puteți alătura audio pe Apple Watch și HomePod.
  9. Alăturați-vă sau adăugați persoane la grupul FaceTime în orice moment.
  10. Vizualizare focalizare în grupul FaceTime – În timpul grupului FaceTime, difuzorul va fi automat în față și în centru. Sau cu ajutorul funcției Focus View, puteți atinge dublu persoana pe care doriți să o vedeți.
  11. Notificarea fără notificare – Group FaceTime folosește o notificare tacită pe care participanții o pot atinge pentru a se alătura.
  12. Integrarea in mesaje – Porniți grupul FaceTime direct dintr-o conversație de mesaje de grup. Vedeți și participați la apelurile active din lista conversațiilor sau din conversația în sine.
  13. Utilizați FaceTime împreună cu prietenii și familia ca favorit Animoji sau Memoji.
  14. Filtre – Transformați aspectul folosind filtre încorporate, cum ar fi alb-negru clasic, cărți de benzi desenate și acuarelă.
  15. Efecte de text – Adăugați efecte de text, cum ar fi bule de vorbire și emoji, la fotografiile sau videoclipurile dvs.
  16. Animati-va fotografiile și clipurile video cu forme precum stele, inimi și săgeți.
  17. pachete de autocolante iMessage – Descărcați pachete de autocolante din App Store pentru iMessage pentru a îmbunătăți fotografiile și videoclipurile. Autocolante urmăresc mișcarea feței și se mișcă cu tine.
  18. Criptare end-to-end – FaceTime este criptat până la capăt atât pentru apelurile unu-la-unu cât și pentru grup, astfel încât conversațiile dvs. să rămână privată și să fie vizibile numai de către participanți.
  19. Mesaje Memoji – Creați un nou tip de Animoji care se potrivește personalității și dispoziției dvs.
  20. Memoji Maker – Un nou instrument pentru a selecta și a regla opțiunile de personalizare aproape nesfârșite pentru a vă face memoji.
  21. Noi Animoji – Încercați patru Animoji noi: T. rex, fantomă, koala și tigru.
  22. Detectarea limbii și a geturilor ochilor – Îmbunătățirea urmăririi feței recunoaște acum atunci când vă scoateți limba sau faceti cu ochiul.
  23. Mai mult Animoji – Acum puteți înregistra clipuri de până la 30 de secunde.
  24. Efectele camerei – Utilizați aparatul foto în Mesaje pentru a capta fotografii și pentru a le îmbunătăți în moduri noi, utilizând efecte încorporate și pachete de autocolante de la terți.
  25. Filtre – Transformați aspectul folosind filtre încorporate, cum ar fi alb-negru clasic, cărți de benzi desenate și acuarelă.
  26. Efecte de text – Adăugați efecte de text, cum ar fi bule de vorbire și emoji, la fotografiile sau videoclipurile dvs.
  27. Animati-va fotografiile și clipurile video cu forme precum stele, inimi și săgeți.
  28. pachete de autocolante iMessage – Descărcați pachete de autocolante din App Store pentru iMessage pentru a îmbunătăți fotografiile și videoclipurile din Mesaje. Autocolante urmăresc mișcarea feței și se mișcă cu tine.
  29. Fotografii aplicație iMessage – Obțineți sugestii de fotografie pe baza cărora v-ați schimbat mesajele, despre ce vorbești și de unde ați făcut fotografii împreună.
  30. App Strip are un aspect nou care ocupă mai puțin spațiu atunci când tastați. Deci, puteți vedea mai mult conținutul dvs. și puteți ajunge mereu la aplicațiile preferate pentru iMessage.
  31. Timpul de utilizare – Instrumentele noi vă permit să înțelegeți și să faceți alegeri cu privire la cât timp cheltuiți utilizând aplicațiile și site-urile Web.
  32. Rapoartele de activitate – Obțineți rapoarte săptămânal sau consultați Azi Vizualizați oricând pentru a vedea utilizarea aplicațiilor, notificările și preluările de dispozitive.
  33. Pentru copii – Utilizați ID-urile Apple ale familiei dvs. pentru a configura ora ecranului pentru ca copiii dvs. să păstreze o privire asupra timpului pe care îl cheltuiesc pe aplicații și pe site-uri web. Ei pot cere mai mult timp pentru aprobare.
  34. Limitele aplicațiilor – Stabiliți timpul pe care dvs. și copiii dvs. îl puteți petrece zilnic pe anumite aplicații și pe site-uri web.
  35. Downtime – Setați un anumit timp, cum ar fi ora de culcare, când aplicațiile și notificările sunt blocate. Puteți alege ce aplicații sunt activate și închise.
  36. Mereu permis – Creați excepții pentru aplicațiile pe care doriți ca copiii dvs. să aibă acces chiar și în timpul perioadelor de întrerupere, cum ar fi mesajele sau aplicațiile educaționale.
  37. Notificări grupate – Semnele de subiecte și subiectele de notificare sunt grupate, astfel încât este mai ușor să vedeți ce este important cu doar o privire la iPhone sau iPad.
  38. Instant Tuning – Controlați setările de notificare în momentul în care primiți o alertă, fără a trebui să părăsiți ceea ce faceți.
  39. Trimiteți liniștit – În cadrul Acordului instantaneu, puteți alege ca notificările să fie trimise în mod silențios la Centrul de notificări în mod prestabilit, astfel încât să nu fiți întrerupt de alerte.
  40. Sugestii de notificare Siri – Obțineți sugestii în funcție de modul în care interacționați cu notificările dvs., cum ar fi notificările pe care aplicațiile să le difuzeze în mod proeminent și cele pe care să le trimiteți Centrului de notificare.
  41. Alerte critice – Un nou tip de avertizare de înscriere pentru informații importante, cum ar fi rapoartele unui furnizor de asistență medicală, pe care le veți primi chiar și în timpul programului “Nu deranjați”.
  42. Nu deranjați în timpul nopții – Reduceți afișarea și tăcerea notificărilor peste noapte până când deblocați iPhone-ul dimineața.
  43. Opțiunile noi Nu deranjați – Setați Nu deranjați să se încheie automat într-o oră, la sfârșitul zilei, când părăsiți o anumită locație sau la sfârșitul unei întâlniri din calendar.
  44. Experiențe persistente și multiutilizatoare – Experiențele AR pot fi acum partajate în timp și fixate în locații din lumea reală, astfel încât să puteți crea o piesă de AR artă care poate fi văzută mai târziu în același loc de către altcineva.
  45. Detectarea obiectului 3D – ARKit 2 recunoaște obiectele și modul în care dispozitivul este orientat către ele și poate utiliza aceste informații pentru a declanșa experiențe AR.
  46. Urmărirea feței – Urmărirea feței vă vede acum unde vă uitați și puteți detecta dacă vă lipiți limba sau căutați.
  47. Reflecția scenei – AR este chiar mai realistă, permițând obiectelor virtuale să reflecte scena lumii reale din aparatul foto.
  48. USDZ format de fișier – Un nou format care ajută creatorii 3D să creeze conținut bogat și animații optimizate pentru dispozitivele mobile.
  49. AR Quick Look – Vizualizați experiențele AR în aplicațiile pe care le utilizați în fiecare zi, inclusiv Fișiere, Poștă, Mesaje și Safari.
  50. Aplicatia Măsurați – Măsurați automat suprafețele plane dreptunghiulare și trageți liniile pe suprafețe plane pentru a măsura distanțele cu camera dvs. iPhone sau iPad.
  51. For You –  O singură destinație pentru amintirile dvs., activitatea pentru albumul partajat și cele mai bune momente din bibliotecă. Noile sugestii de fotografii și de efecte recomandate vă prezintă în mod inteligent cele mai bune fotografii și propuneți efecte pentru a le face mai bune.
  52. Sugestii de partajare – Fotografiile înțeleg atunci când ați făcut ceva semnificativ, cum ar fi să călătoriți sau să participați la un eveniment și vă va sugera partajarea fotografiilor cu persoanele care se află în ele. Și dacă primiți fotografii de la altcineva, dispozitivul dvs. va căuta fotografii din bibliotecă din același eveniment și vă va sugera partajarea fotografiilor înapoi.
  53. Sugestii inteligente de căutare – Sugestiile inteligente vă ajută să găsiți fotografii chiar înainte de a termina scrierea sugerând evenimente, persoane, locuri și date relative.
  54. Căutare locații – Căutați fotografii pe baza locurilor sau a companiilor unde ați fost când le-ați luat, fie că este vorba despre o categorie generală, cum ar fi “restaurant japonez”, sau un anumit loc, cum ar fi “Jacques Torres Chocolate”.
  55. Căutarea evenimentelor – Căutați fotografii din evenimentele pe care le-ați participat, cum ar fi Aspen Ideas Festival.
  56. Căutare multiple cuvinte cheie – Acum puteți combina cuvintele cheie în căutări, cum ar fi “navigarea” și “vacanța”, pentru rezultate mai bune.
  57. Îmbunătățiți importul – Este mai ușor ca oricând să importați fotografii și videoclipuri de la camera dvs. profesională în mișcare.
  58. Suport foto RAW – Importați și gestionați fotografiile RAW pe iPhone și iPad și editați pe iPad Pro.
  59. Un nou tab pentru Albume – Găsiți albumele existente și distribuite mai repede și mai eficient.
  60. Îmbunătățirea iluminării portretului – Fotografiile în modul portret sunt mai bune decât oricând. Camera acum generează o mască când detectează o persoană și o separă inteligent și elegant de persoana de pe scenă.
  61. Port API de segmentare – Un nou API pentru dezvoltatorii terți permite separarea straturilor dintr-o fotografie, cum ar fi separarea fundalului de prim plan.
  62. Cititor de cod QR îmbunătățit – Aparatul foto evidențiază în acest moment codurile QR, ușurând astfel scanarea.
  63. Sugestiile Siri – O modalitate mai rapidă de a face lucrurile pe care le faceți cel mai des. Pe masura ce Siri va invata rutina, veti primi sugestii rapide pentru ceea ce aveti nevoie, exact la momentul potrivit, pe ecranul de blocare sau in cautare.
  64. Adaugă la Siri – Adăugați comenzi rapide la Siri pentru a le rula cu vocea pe iPhone, iPad, Apple Watch sau HomePod.
  65. Noua aplicație pentru comenzi rapide – Creați sau personalizați propriile comenzi rapide pentru a executa simultan mai mulți pași. Începeți cu exemple din galerie și personalizați pașii din aplicațiile dvs.
  66. API pentru comenzi rapide – Dezvoltatorii de aplicații pot colabora cu Siri pentru a rula comenzi rapide prin intermediul noului API SiriKit.
  67. Motorsports – Primește clasamentele live, orarele, rubricile și statisticile.
  68. Traducere – Traducerea expresiilor în mai multe limbi, cu suport pentru peste 40 de perechi de limbi.
  69. Informatii despre celebritati –  Verificați fapte despre celebrități, cum ar fi “Ce este ultimul roman al lui Gillian Flynn?” Sau “Unde sa născut Amy Adams?”
  70. Cunoașterea alimentelor – Întrebați întrebările lui Siri despre alimente și obțineți răspunsuri din baza de date USDA, inclusiv calorii, vitamine și cât de sănătoasă este un produs alimentar în general. De exemplu, întrebați “Cât de multă cafeină în cafea?” Sau “Cât de sănătos este peștele?”
  71. Parole – Siri vă poate ajuta să căutați orice parolă.
  72. Îmbunătățirea prevenirii urmăririi – Îmbunătățirile împiedică utilizarea butoanelor de distribuire și a comentariilor widget-urilor de pe paginile web de la urmărirea dvs. fără permisiunea dvs. în Safari. Safari împiedică, de asemenea, agenții de publicitate să colecteze setările unice ale dispozitivului dvs., astfel încât să nu poată redirecționa anunțuri către dvs. pe web.
  73. Parole puternice automate – Creați automat, completați automat și stocați parole puternice în aplicațiile Safari și iOS. Parolele sunt stocate în iCloud Keychain și sunt disponibile pe toate dispozitivele Apple. Și dacă vreți să vă accesați parolele, întrebați-l pe Siri.
  74. Confirmarea reutilizării parolei – Parolele care au fost reutilizate vor fi semnalizate în lista de parole, astfel încât să puteți naviga rapid la aplicație sau pe site și să le înlocuiți cu o parolă puternică generată automat.
  75. Cod de securitate Completare automată – Codurile de acces unice vor apărea automat ca sugestii de completare automată, astfel încât să nu vă faceți griji că le memorați rapid sau le-ați tastat din nou.
  76. Partajarea parolelor – Partajați cu ușurință și primiți parole de la dispozitivele iOS din apropiere, de pe un dispozitiv iOS la un Mac și de la un dispozitiv iOS la Apple TV.
  77. Password Manager API – Parolele de acces stocate în managerii de parole terță parte direct din bara QuickType în aplicații și în Safari (necesită adoptare de către terți).
  78. Apple Books – Aplicația Apple Books a fost complet reproiectată pentru a vă ajuta să descoperiți, să citiți și să ascultați cărțile preferate. Accesați cartea dvs. curentă sau începeți una nouă în fila Reading Now, vizitați noua librărie pentru a răsfoi și a cumpăra și pentru a vă organiza biblioteca cu colecții mai flexibile.
  79. Bursa – Aplicația Redesigned Stocks vă informează mai mult despre piață. Vedeți prețurile dintr-o privire în lista de vizionări personalizabilă. Apăsați orice bilet pentru a vedea detaliile cheie și o diagramă interactivă. Aflați despre ce conduce piața cu povestiri de afaceri de la Apple News. Și pentru prima dată, Stocurile sunt disponibile pe iPad, precum și pe iPhone.
  80. Apple News – Acum este mai ușor să navighezi feed-ul de știri. Glisați în jos pentru a vă deplasa la subiectele și canalele preferate pe iPhone sau atingeți bara laterală de pe iPad.
  81. Voice Memos – Voice Memos a fost reproiectat și este disponibil pe iPad. Este chiar mai ușor să vă capturați mementourile personale, să editați prelegeri de cursuri sau să împărtășiți momente familiale. Și cu iCloud, poți să înregistrezi pe iPhone sau iPad și să folosești puterea Mac-ului tău pentru a face chiar mai mult.
  82. CarPlay – CarPlay acceptă în prezent aplicații de navigare terță parte, oferind conducătorilor auto mai multe opțiuni pentru o experiență familiară pe linie în timp ce conduc.
  83. Carduri de identitate pentru studenți – Cu cărți de identitate studentești fără contact în Wallet, puteți utiliza iPhone sau Apple Watch oriunde sunt folosite cardurile de identitate ale studenților în și în afara campusului. Pur și simplu țineți dispozitivul lângă cititor pentru a accesa locuri cum ar fi căminul, biblioteca și evenimentele campusului. Sau plătiți pentru spălătorie, gustări și mese în jurul campusului.
  84. Mai multe informații despre Baterie – Diagrama de utilizare a bateriei din Setări arată acum utilizarea dvs. în ultimele 24 de ore sau 10 zile. Atingeți o bară pentru a vedea utilizarea aplicației pentru perioada respectivă.
  85. Gesturi iPad – iOS 12 pentru iPad include gesturi actualizate care facilitează navigarea. Acum puteți să accesați ecranul de întâmpinare prin deplasarea oriunde în Dock. Accesați Centrul de Control mai convenabil cu un clic din colțul din dreapta sus.
  86. Noile dicționare – Bucurați-vă de trei dicționare noi de limbă: un dictionar bilingv arabic și englez, un dicționar bilingv în limba hindi și engleză și un dicționar ebraic.

7 COMENTARII

  1. WOW ! Extraordinar, dar nu sunt capabili să ofere un dark mode pe iOS. Au sărit cu minciuna asta de pe la iOS 10. Poate la aniversarea a 20 de ani de la lansarea iPhone.