iOS 12 va permite Controlarea Spotify prin Siri

iOS 12 are implementate de catre compania Apple functii care vor permite controlarea Spotify, si a altor aplicatii similare, folosind asistentul personal Siri.

iOS 12 permite Controlarea Spotify Siri

iOS 12 are o schimbare ascunsa foarte interesanta pregatita de catre compania Apple, care paca pare sa inteleaga faptul ca trebuie sa mai ofere si libertate pentru clientii sai. Un nou API implementat special pentru iOS 12 va permite integrarea de suport pentru Siri in aplicatii multimedia terte, deci Spotify, de exemplu, va putea fi controlat cu asistentul personal.

Apple a “rezistat” ani de-a randul si a refuzat sa implementeze functionalitate de acest gen in iOS, insa iata ca incepand cu iOS 12 se mai schimba lucrurile, chiar daca nu totul asa cum ne-am dori noi. Era de dorit ca Apple sa ofere mai multa functionalitate pentru iOS chiar si fara Siri, adica acele scurtaturi, insa macar este oferita aceasta optiune pentru cei interesati.

iOS 12 va permite Controlarea Spotify prin Siri

iOS 12 ofera posibilitatea de a oferi o asemenea functionalitate pentru utilizatorii iPhone, insa implementarea suportului depinde de dezvoltatorii aplicatiilor, nu de catre Apple. Totusi, companii ca Spotify, Pandora, Deezer, etc, vor avea dorinta de a le oferi oamenilor optiuni mai simple de a le controla aplciatiile, ceva ce pana acum nu era posibil.

“At a WWDC developer session, the company detailed a new “Play Media” intent it was introducing to developers with Siri Shortcuts that will let users summon audio and video media from third-party apps. The integrations would operate much less seamlessly than controls for Apple Music through Siri, but you would theoretically be able to direct Siri on the iPhone or HomePod to a designated playlist or artist on a service like Spotify.”

iOS 12 va fi lansat abia in toamna, iar pana atunci toti dezvoltatorii dornici sa implementeze suport de acest gen in aplicatii vor avea ocazia de a o face. Daca ar fi sa ma intrebati, as spune ca toti marii dezvoltatori de aplicatii cu servicii precum Spotify vor dori sa profite de oportunitate pentru a integra suport pentru Siri, desi pana acum nu era posibil.