Apple Watch va veni cu Butoane Laterale NOI

Apple Watch va fi lansat in 2018 de catre compania Apple cu butoane laterale noi care aduc o schimbare foarte mare pentru modul de utilizare al smartwatch-urilor.

Apple Watch Butoane Laterale NOI

Apple Watch urmeaza sa treaca printr-o schimbare substantiala pentru design in perioada urmatoare, compania Apple intentionand sa puna in vanzare produsele sale cu noi butoane fizice diferite fata de cele actuale. Mai exact, Apple Watch urmeaza sa aiba noi butoane fizice “solide” in locul celor actuale care pot fi apasate in interior, iar aici vorbim despre cel in partea laterala jos, si coroana digitala care poate fi apasata, exact ca un buton.

Apple Watch urmeaza sa foloseasca un fel de 3D Touch pentru haptic feedback pentru aceste butoane, adica la apasare ele nu vor intra in interiorul carcasei, ci va fi generata o vibratie care va genera impresia apasarii unui buton. Practic, Apple vrea sa schimbe butoanele Apple Watch la fel cum a facut acum cativa ani cu telefoanele iPhone, din care a eliminat butonul Home clasic in favoarea unuia care genera vibratii la apasare pentru a simula apasarea unui buton real.

Apple Watch va veni cu Butoane Laterale NOI

Apple Watch va avea butoanele in exact aceeasi formula ca pana acum, adica unul dreptunghiular lung, si o coroana digitala deasupra sa, aceasta din urma putand fi rotita in contnuare pentru a vedea continutul din ceas. Schimbarea pe care o pregateste compania Apple este una importanta, iar ea ar urma sa fie anuntata pentru Apple Watch 4 in toamna, insa avand in vedere complexitatea schimbrii, lansarea ar putea fi amanata pentru 2019.

“Apple will stick with the Watch’s current button configuration, with a button and a digital crown situated on one side of the device, but neither will physically click as before. Rather than reacting to the user’s touch by physically moving back and forth, the new buttons will vibrate slightly under the fingertip, using the haptic effect Apple calls the Taptic Engine. (The digital crown will still physically rotate to navigate through content.)”

Apple Watch cu nou butoane statice i-ar putea permite companiei Apple sa imbunatateasca substantial rezistenta smartwatch-urilor la apa, dar ar putea sa ofere deasemenea mai mult spatiu intern pentru alte componente. Apple planuieste sa lanseze Apple Watch 4 in toamna acestui an si cu o schimbare de design, dorind sa ofere un ecran de dimensiune mai mare, deci schimbarea pentru butoane ar putea avea legatura si cu schimbarea de design pregatita de americani.