Google Aduce in Chromebook functia Dorita de Fanii Mac

Google pregateste pentru implementare in Chromebook o functie dorita si de catre fanii Mac din lumea intreaga, Apple ezitand sa o ofere.

Google Chromebook functia Fanii Mac

Google deja lucreaza la implementarea in Chromebook-uri a unei functii importante pe care fanii Mac-urilor doar viseaza sa o aiba de la compania Apple, dar pe care nu o vor avea disponibila prea curand. Mai exact, compania Google are confirmat in codul sursa pentru ChromeOS, dedicat Chromebook, faptul ca suport pentru eSIM este pregatit pentru clientii care doresc sa navigheze pe internet in mod liber, fara a se “lega” de vreun telefon.

Google, prin implementarea eSIM in Chromebook, le va permite oricaror clienti din lumea intreaga sa se conecteze la retelele de telefonie mobila ale oricaror operatori parteneri pentru a folosi internetul mobil. Compania Apple a implementat suport eSIM in Apple Watch inca de anul trecut, insa putine tari au disponibile modelele 4G cu aceasta tehnologie deoarece se dovedeste foarte dificila colaborarea cu operatorii pentru a oferi suport.

Google Aduce in Chromebook functia Dorita de Fanii Mac

Google dezvolta implementarea eSIM in Chromebook in cadrul unui proiect care are denumriea Hermes, compania americana implementand deasemenea si suport pentru Project Fi, propria retea de fibra optica din SUA. Totusi, importanta pentru lumea intreaga este implementarea suportului eSIM in Chromebook-urile celor de la Google, dar foarte importanta va fi aici si colaborarea dintre companie si operatorii telecom, care vor trebui sa ofere suport pentru aceasta tehnologie, altfel ea se va dovedi a fi complet inutila.

“Hermes is the codename for the project of implementing eSIM support for Chrome OS. Hermes will be responsible for delivering messages between devices with eSIM chips and carrier servers through profile downloads as well as service discovery for new carriers.”

Google implementeaza suport eSIM pentru Chromebook in principal pentru a concura cu laptop-urile care ruleaza sistemul de operare Windows 10, insa ar putea exista cu siguranta si fani MacBook care ar fi dornici sa le cumpere. Google testeaza in momentul de fata aceasta noua tehnologie pentru Chromebook, insa avand in vedere ca procesul de dezvoltare este deocamdata departe de a fi finalizat, ramane de vazut ce alte dovezi ale lansarii sale vor fi descoperite si care va fi primul model cu eSIM incorporat.