Google Chrome: ANUNTUL IMPORTANT Facut de Google

Google Chrome are un anunt foarte important facut de catre compania Google pentru utilizatorii din lumea intreaga, el detaliind o schimbare care ne va afecta pe toti.

Google Chrome Schimbarea IMPORTANTA Anuntata Google

Google Chrome are parte de o schimbare foarte importanta anuntata de catre compania Google, americanii dorind sa ofere siguranta sporita pentru utilizatorii care foosesc browserul in viata de zi cu zi. Conform celor de la Google, din cauza numarului mare de plangeri primite constant de la utilizatori, extensiile noi pentru Google Chrome vor fi disponibile exclusiv prin intermediul Chrome Web Store incepand de astazi, ele neputand fi instalate din alte website-uri.

Google Chrome a permis instalarea de extensii chiar si din alte website-uri in afara Chrome Web Store, insa cei de la Google blocheaza aceasta metoda pentru ca foarte mult malware a fost distribuit prin website-uri terte. Desi dezvoltatorii de aplicatii aveau posibilitatea de a distribui propriile extensii si prin propriile website-uri pentru utilizatorii Google Chrome, de acum cei de la Google ii obliga sa le distribuie pe cele noi doar prin Chrome Web Store.

Google Chrome: ANUNTUL IMPORTANT Facut de Google

Google Chrome va oferi mai multa siguranta pentru utilizatori prin aceasta limitare, deoarece extensiile din Chrome Web Store sunt verificate de catre compania Google inainte de a fi publicate in magazin. Google Chrome blocheaza de azi posibilitatea de a instala extensii noi de oriunde altundeva decat din Chrome Web Store, insa din septembrie va face acelasi lucru si pentru cele existente, care vor trebui actualizate doar prin acel magazin.

“We continue to receive large volumes of complaints from users about unwanted extensions causing their Chrome experience to change unexpectedly. The majority of these complaints are attributed to confusing or deceptive uses of inline installation on websites. We’re confident this change will improve transparency for all users about their extension choices in Chrome.”

Google Chrome a fost in repetate randuri in mijlocul unor alerte de securitate prin care utilizatorii erau avertizati in legatura cu pericolul ce-l implica instalarea de extensii din website-uri pe care nu le cunosc. Cei de la Google au inteles ca trebuie sa ofere mai multa siguranta pentru utilizatorii Google Chrome, asa ca aceste noi limitari vor creste cu siguranta increderea in browser si vor convinge mai multi oameni sa-l foloseasca pentru a naviga pe internet, acum in mai multa siguranta.