Windows 10: Surpriza Pregatita de catre Google

Windows 10 este luat in vizor de catre compania Google, ea pregatind o surpriza foarte interesanta pe care nimeni nu o credea posibila inainte de a fi anuntata oficial.

Windows 10 Surpriza Pregatita Google

Windows 10 este sistemul de operare dezvoltat de catre compania Microsoft pentru calculatoarele din lumea intreaga, si exista multi producatori care-l folosesc, mai putin cei de la Google. Compania Google nu s-a obosit sa foloseasca in vreun fel, sau altul, Windows 10 pentru propriile calculatoare, insa asta urmeaza sa se schimbe, deoarece americanii vor sa ofere integrare pentru acest sistem de operare si in Pixelbook-uri chiar de anul acesta.

Windows 10 poate rula pe cam orice calculator care are procesoare x86, iar cei de la Google vor sa creasca vanzarile de Pixelbook-uri prin oferirea posibilitatii de a rula inclusiv sistemul de operare al companiei Microsoft. Desigur ca asta nu va fi simplu, insa Google vrea sa le permita clientilor sa obtina functionalitate mai avansata de la Pixelbook-uri, Windows 10 fiind singura alegere logica, separat de Chrome OS, care vine preinstalat in aceste produse.

Windows 10: Surpriza Pregatita de catre Google

Windows 10 are nevoie de multe modificari facute de catre Google pentru a rula pe laptop-urile Pixelbook, insa cu ajutorul Microsoft va reusi sa faca asta, dezvoltatorii de aplicatii pentru Chrome OS si Windows confirmand planurile. Confirmarea faptului ca Windows 10 va fi disponibil pentru Pixelbook vine multumita mentiunilor privind Windows Hardware Certification Kit facute de catre dezvoltatorii de aplicatii pentru Chrome OS in ultima perioada.

“Evidence is mounting that the Google Pixelbook could natively support booting into Windows 10 hack free, perhaps even with the blessing of Microsoft. Mentions of WHCK (Windows Hardware Certification Kit) and HLK (Windows Hardware Lab Kit) confirm that this won’t be a hack job and that Google is working on getting the Google Pixelbook to pass the certification suite provided by Microsoft.”

Windows 10 este unul dintre cele mai populare sisteme de operare de pe planeta in momentul de fata, iar Google stie cat de benefic ar fi sa ofere suport pentru el, mai ales ca Apple permite instalarea sistemului de operare pe Mac-uri prin Boot Camp. Pixelbook-urile nu au asa ceva disponibil, asa ca Apple are un avantaj in fata Google in ceea ce priveste suportul pentru Windows 10, iar din moment ce Apple a inteles ca trebuie sa permita instalarea sa, era destul de clar faptul ca si Google urma sa il ofere pentru clienti.